назад

У Охтирці говорили щодо подання інформаційного запиту

OkM 17 03 17  217 березня 2017 року під час заходу у Охтирському міськрайонному центрі зайнятості для осіб, які перебувають на обліку проведено інформаційний семінар: «Форма та порядок подання інформаційного запиту». Захід проводився головним спеціалістом Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Мариною ЛАПОНОГ за участі представника з будинку праці Олексія БЕЙСА.

Учасникам повідомили про види інформації та висвітлено поняття «публічна інформація». Марина ЛАПОНОГ пояснила присутнім правове регулювання даного питання, а саме: Закон України «Про доступ до публічної інформації», Указ Президента України від 05.05.2011 № 547 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», Постанова Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 583 «Питання виконання закону України «Про доступ до публічної інформації».

OkM 17 03 17  1

Вона роз’яснила: «Запит на інформацію, відповідно до букви Закону – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні. Запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту». Марина ЛАПОНОГ повідомила про строки розгляду звернень, які є: 5 днів – загальний, 48-годин – коли інформація стосується надзвичайних подій та 20 днів – продовжений строк, коли запит стосується надання великого обсягу інформації, тоді строк може бути продовжено, але про це особу повідомляють не пізніше 5 робочих днів з дня отримання запиту.

Також було доповнено що повинен містити запит відповідно до закону:

-ім’я запитувача, поштову адресу / електронну пошту;

-засоби зв’язку;

Загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо; підпис та дату, у випадку подання запиту у письмовій формі.

 

Наприкінці кожному роздано буклети, розроблені Охтирським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою вул.. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.