назад
20.11.17

У Полтаві навчали юристів районних державних адміністрації та обласних структур

DSC 0023 768x508

 

16 листопада 2017 року, у Полтавській обласній державній адміністрації відбувся  семінар для працівників юридичних служб райдержадміністрацій, відділів, управлінь та департаментів облдержадміністрації, в якому взяв участь заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Клименко. Захід відбувся у форматі циклу лекцій юридичної тематики. Під час семінару юристи дізналися про питання пенсійного законодавства, роботу із персоналом та особливості діяльності системи безоплатної правової допомоги на Полтавщині.

Про показники діяльності та перспективи розвитку поінформував присутніх заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Ігор Клименко.

              Заступник директора розповів про те, яка структура системи безоплатної правової допомоги на Полтавщині, повідомив про можливість звернутися за консультацією у рамках роботи мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги.

Фахівець Регіонального центру наголосив на тому, що отримати безоплатну правову допомогу у вигляді консультацій та правової інформації може кожен громадянин, звернувшись до відповідного місцевого центру та бюро правової допомоги. Також він розповів про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Також юрист  розповів про тісну співпрацю фахівців системи БПД області, як у проведенні спільних консультувань, зокрема і в громадських приймальнях при районних державних адміністраціях.

 «Забезпечення громадян якісною правовою допомогою на місцях вимагає консолідації зусиль всіх державних структур, тому закликаємо продовжувати таку з активну роботу і в подальшому» – закликав Ігор Клименко.

 Також заступник директора розповів про те, з що громадяни найчастіше звертаються з питань адміністративного, цивільного, земельного, трудового законодавства.

«Розлучаються люди, борються за паї – у вирі таких справ і проходить наш день.»,  – додав він.

Переглянути презентацію

Які основні аспекти пенсійної реформи правникам розповіла начальник управління пенсійного забезпечення Головного управління пенсійного фонду України в Полтавській області Ірина Товстоножко. Наразі актуальним  питанням наразі для всіх верств населення є особливості обрахування  трудового стажу та нарахування пенсії.

         «З 2004 року в трудовий страховий стаж зараховують роки навчання у вищому навчальному закладі. Проте, якщо ви ненапрацювали відповідного стажу для виходу на пенсію, то вам доведеться пройти чимало інстанцій, щоб оформити її. Тому , щоб зустріти пенсійний вік спокійно, дбайте про майбутнє вже сьогодні» –  закликала вона. DSC 0025

         

Про управління персоналом юристи дізналися із виступу начальниці відділу управління персоналом Полтавської обласної державної адміністрації Наталія Лях.

«Усі сфери життя не оминає методика управління, однак не всі “правлінці” знають, як діяти саме, дотримуючись Букви Закону» – повідомила керівниця відділу.  Під час виступу вона розповіла про практичні аспекти щодо призначення, звільнення та переведення осіб на державну службу, навела приклади з практичної діяльності та зупинилася на найбільш типових питаннях, що стосуються  управління персоналом на Полтавщині.

Заходи подібного формату проводяться на Полтавщині постійно та спрямовані на забезпечення юристів знаннями з різних галузей законодавства, для подальшого використання у практичній діяльності. Участь у подібних заходах беруть також і фахівців системи БВПД області.  Нагадаємо, що подібний захід для юристів відбувся у червні у м. Полтаві.  Його організаторами стали Полтавська обласна рада, Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування та Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області. 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.