назад
13.09.17

У Полтаві обговорили кроки реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право»

 1

12 вересня 2017 року відбулася робоча зустріч директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександра Черчатого та керівництва Головного територіального управління юстиції у Полтавській області.  Сторони обговорили спільний план дій у рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!»,  форми правопросвітницьких заходів за участю фахівців системи та органів юстиції для різних цільових груп з урахуванням завдань проекту.

 

Під час зустрічі учасники окремо зупинилися на обговоренні розроблення буклетів та брошур на правову тематику у рамках дії Програми правової освіти в регіоні, як однієї із форм правопросвітництва, проведенні широкої інформаційної кампанії щодо проекту. 

Участь у  заході взяли начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальника Управління державної реєстрації Людмила Григор’єва.  

«Правопросвітництво є одним із ключовим завдань, яке постало перед системою БВПД у 2017 році, дана діяльність проводить фахівцями системно. Відкриття бюро правової допомоги у вересні минулого року у відповідних районних центрах дозволяє громадянам не лише отримати фахову правову допомогу на місцях, а й дізнатися про свої права та як діяти у разі їх порушення» – повідомив Олександр Черчатий під час зустрічі.img 2549

Довідково. Загальнонаціональній просвітницький проект Я МАЮ ПРАВО! (ЯМП!) реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою БПД та територіальними органами юстиції за підтримки USAID “Нове правосуддя” та іншими донорами.

Старт проекту відбувся 7 червня 2017 Міністром юстиції України  Павлом Петренко та директором USAID Уейд Уорреном.

Основна мета проекту – сформувати нову правову культуру у суспільстві, що забезпечить сталий розвиток України як сучасної правової демократичної держави.

Нагадуємо, що отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.