назад

У Полтаві підвищували правову освіченість працівників Територіального управління Державного бюро розслідувань

P1251264

25 січня 2019 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Людмила Армеєва взяла участь у спільному навчанні, яке проводилося для слідчих Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтаві.

За словами Людмили Армеєвої, Регіональний центр відповідно до покладених на нього завдань забезпечує участь захисника під час здійснення досудового розслідування та судового провадження у випадках, коли захисник відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, у випадках затримання особи, застосування до неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, під час розгляду справи про адміністративне правопорушення, а також у випадках надання безоплатної вторинної правової допомоги особі за ухвалою суду у кримінальних провадженнях щодо продовження, зміни припинення застосування примусових заходів медичного характеру, у процедурах, пов’язаних з видачею особи (екстрадицією), або у разі вирішення судом питань під час виконання вироків відповідно до ст. 537 КПК України; забезпечує захист засудженої особи до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі, за зверненням такої особи, або за ухвалою суду; видає доручення адвокатам для надання безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктам відповідного права, визначеним у пунктах 3-7 частини першої та частиною другою статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Також фахівчиня Регіонального центру звернула увагу слідчих на чіткому дотриманні вимог Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 року № 1363 (зі змінами).P1251267

Під час проведення навчання спікери обговорили проблемні питання при здійсненні захисту підозрюваних у скоєнні злочинів, у тому числі при проведенні заміни адвоката, прийнятті відмови від нього, залученні для проведення окремої процесуальної дії, а також співпраці з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу таким особам.P1251266

«Такі зустрічі є досить ефективними для обох сторін, адже сприяють налагодженню співпраці та уникненню порушень прав підозрюваних на захист», – сказав підсумовуючи заняття директор Територіального управління Державного бюро розслідувань Володимир Тимошко.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103 (дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).