назад

У Полтаві стартував фінальний етап Всеукраїнського турніру з правознавства

viber image10

31 жовтня 2017 року на Полтавщині відбулося урочисте відкриття турніру юних правознавців, який проводиться щороку серед учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів. Серед членів журі турніру – заступник Міністра юстиції Сергій Петухов, перший заступник начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак, Президент видавничої організації «Юринком Інтер» Віктор Ковальський, директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Олександр Черчатий, а також представники управління освіти, юридичних фірм, викладачі юридичних ВУЗів, вчителі правознавчих шкіл, молоді науковці зі всієї України.

Відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України від 02.08.2017 № 1112 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2017/2018 навчальному році» з 31 жовтня по 04 листопада 2017 року у місті Полтаві відбувається фінальний етап ХV Всеукраїнського турніру юних правознавців. У турнірі беруть участь 25 команд, з усіх областей України, серед яких – Полтавська, Харківська, Сумська, Житомирська, Волинська Донецька та інші.

Команди із числа юних правознавців з усіх куточків України протягом п’яти днів будуть активно працювати, вирішуючи завдання на турнірі, задля того, щоб отримати титул кращих правознавців держави.

Слід зазначити, що основними завданнями побідних заходів є: стимулювання творчого самовдосконалення дітей, учнівської молоді; виявлення, розвиток обдарованих учнів, надання їм допомоги у виборі професії, залучення їх до навчання у вищих навчальних закладах; реалізація здібностей талановитих учнів; формування творчого покоління молодих науковців та практиків для різних галузей суспільного життя; підвищення інтересу до поглибленого вивчення навчальних, спеціальних та фахових дисциплін. Проведення відповідних турнірів сприяє формуванню у колах учнівської молоді навичок дослідницької роботи; популяризації досягнень науки, техніки та новітніх технологій. Участь учнів у подібних заходах та відповідні досягнення у турнірах, олімпіадах, та конкурсах показує на практиці як ефективно працюють у навчальних закладах факультативи, гуртки, секції, учнівські наукові товариства; ведеться позакласна та позашкільна робота з учнями; а дух суперництва серед навчальних закладів на звання кращих дозволяє активізувати роботу щодо підвищення рівня викладання навчальних, спеціальних та фахових дисциплін, фахової підготовки учнів. Крім того, подібні заходи передбачать залучення професорсько-викладацького складу, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів, працівників наукових установ до активної роботи з обдарованою учнівською молоддю; формування команд для участі в міжнародних олімпіадах, конкурсах, турнірах.

Довідково. Турнір проводиться відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.09.2011 № 1099.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.