назад

Відбулось спільне засідання адвокатських пулів

stil31 жовтня 2017 року в Другому львівському місцевому центрі з надання БВПД відбулось спільне засідання представників адвокатських пулів: «адвокатів – земельників», «спадкових адвокатів» та «адвокатів – сімейників», які цьогоріч сформовані за ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.

Метою зустрічі було обговорення напрямків роботи пулів до кінця року та проведення спільних заходів з працівниками системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Від адвокатського середовища були присутні: Оксана Ощипок, Марія ЮнкоРуслана Кравчишин, Надія Маріловцева, від Регіонального центру – координатор пулів Орест Шот, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу РЦ.

Так, Орест Шот запропонував розглянути питання роботи пулів до кінця року, організацію навчальних семінарів та круглих столів, а також участі адвокатів у одноденному навчальному тренінгу, організованому громадською організацією «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» з питань міжнародних стандартів та національних правових аспектів захисту прав, надання безоплатної правової та доступу до судових послуг для шукачів притулку, біженців та вразливих категорій негромадян для працівників та адвокатів системи надання безоплатної правової допомоги.

У свою чергу Марія Юнко зазначила, що з загальної кількості проблемних питань у сфері земельних відносин варто виділити та розглянути питання щодо правового вирішення конфліктних ситуацій у разі виявлення порушень в технічній документації на земельні ділянки (не співпадіння меж, їх накладання тощо).

Оксана Ощипок звернула увагу на необхідність залучення до навчального семінару з питань спадкового права фахівців системи нотаріату, оскільки виникає багато питань під час вирішення спадкових справ.

Розповіла про проблеми, що виникають в процесі представлення клієнтів у стосунках з виконавчою службою Надія Маріловцева.

Руслана Кравчишин поділилась досвідом роботи з структурами виконавчої служби та проблематичністю вирішення питань реального стягнення заборгованості з державного бюджету та аліментів.

Після тривалого обговорення учасники вирішили провести спільний навчальний семінар з представниками нотаріату, виконавчої служби для працівників місцевих центрів, з питань стягнення заборгованості з державного бюджету, стягнення аліментів та з питань спадкування, які найчастіше виникають у процесі роботи, а також круглий стіл на земельну тематику із залученням кадастрових та державних реєстраторів.

Як пообіцяв Орест Шот, Регіональним центром буде забезпечено організаційне проведення зазначених заходів та участь у них фахівців управління юстиції, нотаріату, виконавчої служби та реєстраторів, а також запропонував запровадити систематичні зустрічі для адвокатських пулів, а саме: кожного третього четверга місяця на 15.00 год. у Другому львівському місцевому центрі з надання БВПД.

Нагадаємо, що це продовження роботи Регіонального центру з трьома пулами, що формуються з середовища адвокатів, які мають укладені контракти з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області або місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка направлена на підвищення якості надання послуг клієнтам системи безоплатної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).