назад

У Полтаві відбулася вже традиційна Ярмарка вакансій

img 8424

18 травня 2018 року в Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбулася щорічна Ярмарка вакансій у якій взяв участь перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Микола Лахижа.

 

Захід відбувся за участю керівництва Інституту, студенів-правників та потенційних роботодавців – представників як публічного, так і приватного секторів. Проект мав на меті надати потенційним роботодавцям можливості підібрати собі кваліфікованих фахівців за спеціальністю «Правознавство»; сприяти студентам Інституту в їх подальшому працевлаштуванні, насамперед шляхом надання можливості презентувати власні проекти перед потенційними роботодавцями та на конкурсних засадах бути відібраним для подальшого проходження стажування та/або працевлаштування; налагодити плідне співробітництво на взаємовигідних засадах між Інститутом, студентами та роботодавцями.

Під час Ярмарки вакансій студенти презентували свої авторські проекти у галузі юридичного бізнесу та інновацій, проводили дискусії та обговорення питань щодо можливості стажування для випускників, проведення тематичних заходів на базі Інституту, співпраці у галузі отримання безкоштовних юридичних консультацій та кваліфікованих наукових висновків, інших варіантів співпраці Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого з потенційними роботодавцями.

Микола Лахижа розповів майбутнім юристам про особливості роботи у системи безоплатної правової допомоги, яким чином проводиться конкурсний відбір для роботи у Регіональному, місцевих центрах та бюро правової допомоги.

«Робота молодих юристів у системі безоплатної правової допомоги є дуже гарною стартовою сходинкою для початку роботи. Працюючи у наших центрах чи бюро правової допомоги, правники отримують неоціненний як юридичний , так і життєвий досвід. Адже для якісного виконання роботи фахівець повинен вміти не лише скласти позовну заяву, щоб захистити інтереси клієнта в суді, а й уміти ефективно комунікувати, інформуючи громадян про їх права, механізми їх захисту під час правопросвітницьких заходів, налагоджуючи партнерські зв’язки та готуючи відповідні роз’яснення у засобах масової інформацій» -, повідомив перший заступник директора. За його словами, робота у системі безоплатної правової допомоги є різноплановою та допомагає молодим фахівцям зростати професійно.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел. (0532) 50-27-22.

Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479/.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.