назад

У Полтаві відбирали адвокатів, яких залучатимуть до надання безоплатної правової допомоги

viber image11.06

11 червня 2018 року у Регіональному центрі з надання БВПД у Полтавській області відбувся другий етап конкурсу з відбору адвокатів, яких залучатимуть до надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Оцінювання адвокатів проводили члени конкурсної комісії у складі представників Головного територіального управління юстиції, адвокатури, суддів, заступника директора Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого,центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Голова комісії – директор Регіонального центру Олександр Черчатий.

З Координаційного центру правової допомоги надійшла інформація до Регіонального центру про те що 18 адвокатів подали заявки, 18 з яких вдало зареєструвалися, до першого етапу пройшли 18 адвокатів, 16 з яких пройшли дистанційний курс навчання. 1 адвокатові не вдалося успішно пройти перший етапконкурсу з відбору адвокатів, яких залучатимуть до надання безоплатної вторинної правової допомоги.viber image11064

Під час проведення другого етапу конкурсу члени комісії провели з адвокатами співбесіду під час якої претендентів оцінювали за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості та вміння представити приклади надання ним правової допомоги.viber image11.062

Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

Додатково повідомляємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.