назад

У Путивльському районному центрі зайнятості – про нове в законодавстві

SuM 2017 06 19 Seminar 116 червня 2017 року було проведено лекцію-бесіду на тему: «У світі нового законодавства» для осібзареєстрованиху центрізайнятості. У цьомузаході взяв участь начальник Путивльського бюро правовоїдопомоги Сумськогомісцевого центру з наданнябезоплатноївторинноїправовоїдопомогиГеоргійШатілін.

Лекція розпочалась з новини про підписання закону Президентом України Петром Порошенком, яким передбачено збільшення мінімальної суми аліментів на одну дитину з 30% до 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Вказані зміни набирають чинності з 08 липня 2017 року. Враховуючи розмір прожиткового мінімуму на 2017 рікмінімальнийрозмір аліментів, який повинен сплачувати батько (мати) щомісячно на утримання дитини становить:

– для дитини віком до 6 років з 01 травня по 30 листопада – 713 грн., з 01 грудня – 746 грн.

– для дитини віком від 6 до 18 років з 01 травня по 30 листопада – 888,50 грн., з 01 грудня – 930 грн.

Аліменти, відповідно до закону, є власністю дитини, а розпоряджається ними, виключно для потреб дитини, один з батьків, на чиє ім`я вони надходять.

SuM 2017 06 19 Seminar 2

При тому законом врегульовується виплата аліментів людиною, яка є ФОПом на спрощеній основі, офіційно не працює та людей, які працюють за кордоном. Такі особи будуть змушені сплатити заборгованість за відсотком від середньої зарплати населеного пункту, де проживає платник.

Начальник бюро наголосив на тому, що якщо потрібна довідка чи виникло питання, яке потребує візиту – можна скористатися можливостями електронного ресурсу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», який дозволяє отримати не тільки  якісну і швидку відповідь, а й різні документи. Путивльське бюро правової допомоги надають такі послуги громадянам, завдячуючи веб-порталу «Он-лайн будинок юстиції».

Завершився захід  обговоренням присутніми змін у законодавстві.

«Путивльське бюро правової допомоги»  Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги

 

Адреса: м. Путивль, проспект Іоанна Путивльського, буд.46, телефони: (05442) 5-48-44.