назад
19.06.17

Захист прав внутрішньо переміщених осіб – один з основних напрямків діяльності системи БВПД

0716 червня 2017 року, фахівці Новгородківського бюро правової допомоги взяли участь у відкритті гуртожитку для громадян, переселених з тимчасово окупованих територій, який був реконструйований у рамках реалізації проекту Європейського Союзу “Побудуємо майбутнє разом”.
На заході були присутні – голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської обласної ради – співголова Наглядової ради з реалізації проекту Олександр Чорноіваненко, керівник проекту Валерій Кальченко, селищний голова смт Новгородки Олександр Сириця, в. о. начальника Новгородківського бюро правової допомоги Андрій Крижановський, жителі міста, а також мешканці 128 сімей, які вимушені були переїхати на Кіровоградщину зі сходу країни та безпосередньо проживатимуть у гуртожитку.
 
08
 
Андрій Крижановський, в.о. начальника Новгородківського бюро правової допомоги, після офіційних урочистостей, поспілкувався з громадянами, які будуть мешкати в гуртожитку. Під час бесіди Андрій Крижановський розповів внутрішньо переміщеним особам, що у селищі працює Новгородківське бюро правової допомоги, в якому кожен має  можливість скористатись правом на отримання безоплатної юридичної консультації, а також у випадках, передбачених Законом України «Про безоплатну правову допомогу», центром з надання БВПД буде призначено  адвоката для захисту порушених прав.  
Також зазначив, що центри безоплатної правової допомоги та бюро правової допомоги надають наступні види юридичних послуг за рахунок держави:
  • складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру;
  • здійснення представництва інтересів особи в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
  • надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації;
  • забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.
Наприкінці заходу Андрій Крижановський надав правові консультації та роз’яснення з правових питань, а також розповсюдив інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу та адреси центрів з надання БВПД.
До Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095)87-662-33, (0522) 32-08-24.
Адреси бюро правової допомоги:
Долинське бюро правової допомоги
м. Долинська, вул. Шевченка, 59
Компаніївське бюро правової допомоги
смт Компаніївка, вул. Паркова, 4
Новомиргородське бюро правової допомоги
м. Новомиргород, вул. Соборності, 106
Новгородківське бюро правової допомоги
смт Новгородка, вул. Центральна, 1
Устинівське бюро правової допомоги
смт Устинівка, вул. Благодатна, 1.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0 800 213 103.