назад

У Райківцях засудженим надавали правову допомогу

rvk2     Закон України «Про безоплатну правову допомогу» надає особам, засудженим до покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, право на всі види передбачених у цьому Законі правових послуг. Щоб ув’язнені змогли реалізувати це право, фахівці системи безоплатної правової допомоги систематично відвідують установи виконання покарань.

     Так, 2 жовтня очільниця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна, директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Гоцький, адвокатка Ольга Голдзіцька та старший інспектор міськрайонного органу пробації Валентин Вінярський відвідали Державну установу «Райківецька виправна колонія №78».rvk1

     Під час зустрічі з адміністрацією колонії обговорили, які правові питання найчастіше виникають у засуджених. Йшлося, зокрема, про взаємодію між установою та представниками центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги для оперативного вирішення типових юридичних проблем осіб, які перебувають у колонії.

     Відтак зустрілися із засудженими, розповіли їм про повноваження Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, пояснили, як правильно звертатися по правову допомогу.

     Індивідуально фахівці проконсультували ув’язнених із питань, що стосувалися виплати соціальної допомоги з інвалідності, порядку отримання паспортів, виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з установи, а також оскарження судових рішень.

     Зазначимо, що консультування відбулось в межах виконання положень Меморандуму про співпрацю, підписаного між Координаційним центром з надання правової допомоги, Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України та Державною установою «Центр пробації».

 *   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.