назад

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права відбулась оглядова екскурсія для учнів Сумської обласної гімназії-інтернату для талановитих та творчо обдарованих дітей.

SuR 171208 21 18 грудня в приміщенні Зарічного районного суду м.Суми відбулась оглядова екскурсія для старшокласників гімназії.

Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня освіти та ознайомлення з принципами судочинства.

Організаторами екскурсії були начальник відділу Володимир Жалковський та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Марина Андрієнко.

SuR 171208 22

Під час екскурсії гості ознайомилися з приміщенням суду, мали можливість задавати питання та отримувати кваліфіковані відповіді, зокрема від працівників суду.

SuR 171208 23

Було роз’яснено порядок щодо надсилання судом учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень та процесуальних документів в електронному вигляді.

SuR 171208 24

Під час екскурсії учнів було ознайомлено з технологіями дистанційних судових засідань в режимі відеоконференцій та в доступній формі роз’яснено про суд присяжних.

В ході розмови було переглянуто короткометражний фільм про суд.

SuR 171208 25

Запрошені отримали вичерпну інформацію про професію юриста, адже невдовзі вони стануть перед вибором професії.

 

Присутніх додатково проінформовано про діяльність Регіонального центру та повідомлено єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103.