назад
13.08.14

У рамках вивчення досвіду США у сфері правової допомоги українські експерти системи БПД вирушили до Канзас-Сіті

USA embassyТриває робоча поїздка представників Координаційного центру та адвокатів-тренерів системи безоплатної правової допомоги у США з метою вивчення досвіду надання правової допомоги.

Програма професійного обміну на тему «Роль безоплатної правової допомоги в системі змагального кримінального судочинства»1 розпочалася 2 серпня 2014 року. Вона проходить у Сполучених Штатах Америки в рамках Програми міжнародних відвідувачів та триватиме до 22 серпня 2014 року. Участь у програмі беруть директор Координаційного центру Андрій Вишневський, заступник директора Віталій Баєв та начальник управління стратегічного аналізу і планування Сергій Троценко, а також адвокати-тренери/ модератори обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу Анастасія Сербіна та Марина Старовойтова.

У рамках поїздки з вивчення досвіду українські експерти місті уже відвідали місто Вашингтон, де ознайомилися з правовою системою США і правовим захистом на федеральному рівні. Із 7 по 13 серпня 2014 року представники Координаційного центру та адвокати-тренери мали низку зустрічей та відвідин профільних установ у Майямі (штат Флорида), де ознайомились із питаннями державного захисту на рівні штату та судової медіації.

Сьогодні, 13 серпня учасники програми вирушили до Канзас-Сіті (штат Міссурі) у рамках наступного етапу навчальної програми. Заплановано, що там вони пробудуть до 16 серпня. Темою даного етапу робочої поїздки та проведення відповідних зустрічей у її рамках стане ознайомлення з роллю спеціалістів у галузі права (без вищої юридичної освіти), університетськими програмами надання правової допомоги на безоплатній основі (pro bono), судами у справах неповнолітніх, допомогою потерпілим від злочинів та сім’ям обвинувачених.

Зокрема, учасники побувають в юридичній фірмі Shook, Hardy and Bacon, де дізнаються про категорії справ pro bono, у яких фірма надає громадянам правову допомогу безоплатно. Крім того, відвідають Окружний суд США по Західному округу штату Міссурі, де зустрінуться з представниками Секретаріату вищезазначеного суду, слідчих органів (ФБР, Служби розвідки, Управління по контролю за обігом алкогольних напоїв, тютюнових виробів, вогнепальної зброї та вибухових матеріалів (ATF) та Управління по боротьбі з наркотиками (DEA), Окружної федеральної прокуратури, Офісу США, який здійснює нагляд за умовно засудженими і Федеральної виконавчої служби США.

Наступним пунктом програми буде ознайомлення з роботою судів у справах неповнолітніх.

Також у Канзас-Сіті представники Координаційного центру та адвокати-тренери відвідають Юридичний факультет Університету Міссурі, де дізнаються про університетські програми надання студентами правової допомоги на безоплатній основі (pro bono), Виправний центр Західного Міссурі, діяльність якого спрямована на допомогу ув’язненим заново пристосуватися до суспільного життя, та Центр Rose Brooks, де надають допомогу потерпілим від злочинів та сім’ям обвинувачених.

1 Програму організовано Офісом з питань міжнародного розвитку, співробітництва та підготовки прокурорів (OPDAT) Департаменту юстиції США Посольства США в Україні

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

 

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+