назад
14.11.17

У регіонах представили методичні рекомендації з розробки та виконання програм надання безоплатної правової допомоги

Vn Zt 1У 22-х регіонах та столиці України впродовж жовтня – листопада 2017 року відбулася серія комунікативних заходів з презентації посібника методичних рекомендацій «Програма надання безоплатної правової допомоги: розроблення, планування, виконання, звітування». Ці регіональні комунікативні заходи відбулися за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

«Програма надання безоплатної правової допомоги: розроблення, планування, виконання, звітування» – це спеціальний посібник, який має на меті надати місцевим громадам практичні інструменти для розв’язання актуальних проблем громади через розроблення та реалізацію цільових програм надання безоплатної правової допомоги, базуючись на вже напрацьованому в Україні досвіді.

Переглянути та завантажити посібник  

ЩО ТАКЕ ПОСІБНИК І ДЛЯ КОГО ВІН ПОТРІБЕН?

Над підготовкою посібника з липня 2016 року працювали представники системи безоплатної правової допомоги, громадських організацій, органів місцевого самоврядування спільно з фахівцями проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Міжнародного фонду «Відродження».

У посібнику методичних рекомендацій визначені ключові точки в процесі розроблення та виконання програм надання безоплатної правової допомоги. Розглянуті види цільових програм та їхня типова структура, проведено огляд нормативно-правової бази, наведені рекомендації щодо часу планування програми, проведений аналіз поширених помилок під час їх підготовки, а також запропоновано конструктор для підготовки цільових програм за різними темами.

Mk 2
Mk 1

Презентація методичних рекомендацій у м. Миколаїв, 24 жовтня 2017 року

Посібник актуальний та корисний у роботі для всіх, хто є або хоче бути залученим до планування, підготовки та реалізації цільових програм надання безоплатної правової допомоги, у тому числі для представників органів місцевого самоврядування, державних та неурядових надавачів правової допомоги.

ЯК ПРОХОДИЛИ ПРЕДСТАВЛЕННЯ ПОСІБНИКА У РЕГІОНАХ?

Заходи в першу чергу мали на меті поширити позитивний досвід взаємодії центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, органів місцевого самоврядування та громадських організацій, зокрема, у розробленні, прийнятті та реалізації місцевих програм надання безоплатної правової допомоги. Учасники заходів також обговорювали дієві механізми вирішення проблемних питань та вироблення ефективних інструментів спільної роботи задля вирішення правових потреб громад та підвищення рівня їх правової спроможності.

Sm 2
Sm 1

Презентація методичних рекомендацій у м. Конотоп, 26 жовтня 2017 року

kyiv ch

Презентація методичних рекомендацій у м. Київ, 27 жовтня 2017 року

Учасниками заходів стали фахівці Координаційного центру з надання правової допомоги, регіональних та місцевих центрів з надання БВПД, бюро правової допомоги, представники органів місцевого самоврядування, органів державної влади, громадські діячі, а також юрисконсульти, представники об’єднаних територіальних громад різних районів.

Vn Zt 1
Vn Zt 2

Презентація методичних рекомендацій у м. Вінниця, 2 листопада 2017 року

Заходи із презентації посібника пройшли, переважно, у форматі круглих столів у 22-х регіонах (Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Миколаївська, Кіровоградська, Одеська, Сумська, Чернівецька, Черкаська, Київська, Чернігівська, Вінницька, Житомирська, Львівська, Тернопільська, Донецька, Запорізька, Івано-Франківська, Луганська, Харківська, Полтавська області) та м. Київ.

Dn Zp 1
Dn Zp 2

Презентація методичних рекомендацій у м. Запоріжжя, 8 листопада 2017 року

Під час круглих столів усі учасники отримали посібник методичних рекомендацій. Вони розглядали та аналізували приклади вже діючих в регіонах програм безоплатної вторинної правової допомоги населенню, успішні практики взаємодії місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з органами місцевими самоврядуваннями та громадськими організаціями у напрямі посилення правової спроможності громад, а також обговорили можливі шляхи посилення співпраці заради того, аби максимально ефективно відповідати правовим потребам територіальних громад.

If 2
If 1

Презентація методичних рекомендацій у м. Івано-Франківськ, 9 листопада 2017 року


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook                YouTube YouTube                Google Google+  тTwitter