назад

«Відкритий Суд» для учнів опорного закладу Чутівська загальноосвітня школа

10.11.2017 vidkritiy sud

10 листопада 2017 року спеціалістами Чутівського бюро правової допомоги спільно з суддею-спікером і працівниками апарату Чутівського районного суду, за участю представників Чутівського відділу поліції, в межах спільної програми Чутівського районного суду та Чутівського бюро правової допомоги «Відкритий Суд», у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та проведення місячника правових знань для учнів було проведено 2 виїзних правопросвітницьких заходи на тему: «Я МАЮ ПРАВО!» для учнів 3 класів опорного закладу «Чутівська ЗОШ». Під час заходів  для дітей провели віртуальну екскурсію по установах, бюро правової допомоги, суду та поліції. 

Відеозверненням звернулась голова Чутівського районного суду Олена Михайлюк, яка на доступній дітям мові роз’яснила про роботу суддів та судейської системи. 
Завдяки кропіткій та злагодженій роботі начальника відділу Чутівського бюро правової допомоги Вікторії Гнатенко, судді – спікера Яни Ланни, експерта поліції Олени Бездітко, помічника суду Наталії Тертичної, секретаря судді Юлії Томас, архіваріуса суду Альони Сологуб.

У рамках заходу учні змогли віртуально взяли участь в екскурсії в даних установах та познайомилися з їх роботою. 

Вікторія Гнатенко в ігровій формі роз’яснила дітям про їх права та обов’язки. 10.11.2017 vidkritiy sud
Працівники суду показали дітям як виглядають судді в різних країнах, а Яна Ланна в присутності дітей одягла судейську мантію, розглянула змодельовану справу на прикладі казок «Попелюшка» та «Червона шапочка».

Експерт поліції Олени Бездітко розповіла про важливість та необхідність дотримання прав та свобод громадянами. Крім того, представниця поліції провела відтворення перед дітьми процес зняття відбитків пальців, під час якого вони мали змогу не тільки на власні очі побачити цей процес, але й взяти в ньому активну участь і отримали на пам’ять свій відбиток руки. Крім того, діти змогли потримати судейський молоточок і постукати ним. Уявивши себе в ролі судді. 

На згадку дітям залишились подарунки: прапорці «Я маю право!» та розмальовки на правову тематику.

 Заходи подібного формату дозволяють дітям в ігровій, доступній для них формі, роз’яснити основі повноваження структур, основні права обов’язки,  діти також можуть відчути себе на короткий час юристом, який працює в сфері захисту прав громадян.

 Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Чутівського бюро правової допомоги, яке  працює за адресою: с-ще. Чутове, вул. Набережна, 15, тел. (05347) 9-10-23.

 Крім того, інформуємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.