назад
11.04.16

У Регіональному центрі відбулося внутрішнє навчання

160411 01Навчання для працівників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області 11 квітня на тему «Відрядження. Інструкція про службові відрядження» провела начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Олена Казбан. 

Під час навчання мова йшла про те, що основним документом, який регулює відрядження працівників органів державної влади, підприємств, установ та організацій, що повністю чи частково фінансуються за кошти державного бюджету, є Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13 березня 1998 року №59.

 

Для того, щоб поїздка вважалася службовим відрядженням, необхідне виконання двох умов: – поїздка працівника для відвідування іншого населеного пункту не за місцем основної роботи; – поїздка для виконання службового доручення та пов’язана з господарською діяльністю підприємства.

Направлення працівника у відрядження приймається тільки керівником підприємства чи його заступником і обов’язково оформляється наказом.

Особливу увагу Олена Казбан звернула на необхідність вчасно звітувати про відрядження. Кожен працівник протягом трьох днів після повернення з відрядження має прозвітувати про відрядження, надавши оригінали проїзних та інших підтверджуючих документів для відшкодування витрат.

 

Навчання відбулося згідно плану внутрішніх навчань.