назад

У Регіональному центрі відбулося засідання керівної ради системи БПД Рівненщини

gol

Сьогодні, 5 жовтня, у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області відбулося засідання керівної ради директорів системи надання БВПД Рівненщини під головуванням директора Регіонального центру Василя Овдіюка.

Участь у засіданні керівної ради взяли директори Рівненського та Сарненського місцевих центрів Алла Негрей і Микола Павлюк, а також начальники відділів Регіонального центру Світлана Бідюк та Олександр Панкрухін.

Спершу Василь Овдіюк підвів підсумки робочої зустрічі керівників регіональних центрів з надання БВПД, що відбулася в Києві, під час якої обговорювалися актуальні питання функціонування системи безоплатної правової допомоги.

1

Також під час керівної ради обговорювалися підсумки діяльності системи безоплатної правової допомоги Рівненщини, а також виконання планів діяльності за три квартали 2017 року.

Окрім того, директор Сарненського місцевого центру наголосив на проблемі комплектації кадрів, оскільки у деяких районах працює недостатня кількість фахівців, які можуть забезпечити безперебійну роботу бюро правової допомоги.

У свою чергу Алла Негрей, директор Рівненського місцевого центру, зазначали, що останнім часом гостро винила проблема з недостатньою кількістю адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Тому постає необхідність проведення чергового конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання БВПД.

2

У зв’язку з необхідністю запровадження стандартів якості надання БВПД, реалізацією національного проекту «Я МАЮ ПРАВО!», а також з метою покращення організації роботи місцевих центрів з надання БВПД, посилення контролю за їх діяльністю та підвищення якості надання правових послуг, виникає потреба зосередити цей напрямок діяльності у функціях однієї людини. Тому керівна рада прийняла рішення про внесення зміг до штатної структури Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).