назад

У Регіональному центрі з надання БВПД у Сумській області пройшов тренінг для адвокатів

IMG 50933 серпня в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області відбувся тренінг на тему «Забезпечення медичного права в умовах СІЗО. Токсична комунікація. Робота з клієнтом. Коло насильства», що мав на меті підвищення кваліфікації адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Із привітальним словом до присутніх звернулася директор Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко. Вона наголосила на необхідності проведення таких навчань з метою забезпечення ефективної роботи задля надання якісної допомоги клієнтам.

IMG 5075

IMG 5183

Щодо забезпечення медичного права в умовах СІЗО присутнім розповіла учасник програми «Адвокат майбутнього», адвокат системи БВПД Ольга Сінько.

IMG 5082

Також учасники тренінгу прослухали доповідь на тему «Токсичні комунікації». Учасник програми «Адвокат майбутнього», адвокат системи БВПД Олексій Назаренко в ході виступу зазначив: «Принципове значення для того, як завершити конфлікт між захисником та клієнтом, має вибір учасником стратегії виходу з нього. Вирішальними для результату конфлікту найчастіше стають стратегії взаємодії його учасників. Виділяють п’ять основних стратегій виходу: конкуренція (примус), компроміс, співпраця, уникання та пристосування».

IMG 5192

IMG 5052

Учасник програми «Адвокат майбутнього», адвокат системи БВПД Олена Сомок виступила з доповіддю на тему «Робота з клієнтом. Коло насильства». Вона окреслила коло типових помилок при консультуванні клієнтів адвокатами та визначила основні елементи консультування: «До таких можна віднести підготовку, уточнення очікувань клієнта, стислий опис відповідної нормативної бази, інформування клієнта про всі можливі варіанти його дій з роз’ясненням відповідних процедур, роз’яснення можливих наслідків кожного з запропонованих варіантів розв’язання проблеми, допомога клієнту обрати конкретний варіант дій та визначення стратегії й тактики реалізації варіанта, обраного клієнтом. Завершенням процесу є заключні елементи консультування: з’ясування можливості надання допомоги ProBono, встановлення термінів реалізації варіанта, обраного клієнтом тощо».

IMG 5170

Під час заходу присутні не лише прослухали рекомендації тренерів, а й поділилися власним практичним досвідом та проконсультувалися з колегами щодо нагальних питань.

IMG 5160

 

IMG 5178

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Валентина Волобуєва підбила підсумки тренінгу та провела анкетування серед адвокатів для визначення рівня оцінювання останніми ефективності заходу. 

IMG 5125