назад
20.01.16

У Регіональному центрі з надання БВПД відбулася робоча нарада щодо утворення бюро правової допомоги

20160119 12014719 січня в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області відбулася робоча нарада щодо утворення бюро правової допомоги, які розпочнуть обслуговувати громадян вже з 1 липня 2016 року.

У нараді взяли участь начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Денис Бокач, директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко, директор Менського місцевого центру з надання БВПД Анатолій Єрмоленко та директор Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бригинець.
Під час робочої наради Денис Бокач розповів про процес створення бюро та як саме буде відбуватися процес передачі майна від районних та міських управлінь юстиції до центрів БВПД.
«Утворення таких бюро є наступним логічним етапом децентралізації послуг Міністерства юстиції України та надання можливості отримання таких послуг у режимі он-лайн з одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищенням її якості. У бюро правової допомоги громадяни зможуть скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації», – зауважив Денис Бокач.
Реформа відбуватиметься протягом першого півріччя 2016 року згідно з планом, затвердженим Міністром юстиції України Павлом Петренком.