назад

У Рівному говорили про право вибору переселенців

гол

Днями в Рівному відбувся форум-театр «Право вибору переселенців», організований ВГО «Всеукраїнське об’єднання «Інститут «Республіка», участь у якому взяв також заступник директора Регіонального центру Микола Павлюк та інтегратор Рівненського МЦ Юлія Маліванчук.


Форум-театр – це метод інтерактивної роботи з різними прошарками суспільства, спрямований на вирішення соціальних проблем, сутність якого полягає у пошуку шляхів вирішення проблеми чи виходу зі складної життєвої ситуації спільно з глядачами.


22


Під час вистави її часники, зокрема, обговорювали наявні виклики та проблеми у сфері виборчого права внутрішньо переміщених осіб та можливі їх вирішення.


11


Оскільки внутрішньо переміщені особи належать до суб’єктів надання безоплатної вторинної правової допомоги, участь у таких заходах для фахівців системи БПД дуже важлива. Оскільки учасниками форум-театру стали також особи, які вимушено покинули свої домівки, та організації, що опікуються захистом прав ВПО, була можливість більше дізнатися про ті проблеми та виклики, які виникають перед внутрішньо переміщеними особами щодня.


Переглянути сюжет на «Сфера ТВ» можна за посиланням, натиснувши на фото нижче.


5


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).