назад

У Самборі відбулась правопросвітницька бесіда з батьками усміхнених і особливих «дітей сонця»

Sambir zahid1Світ відзначає 21 березня день «дітей сонця» – міжнародний день людини з синдромом Дауна. Саме цього дня відбувся правопросвітницький захід у КУ “Інклюзивно-ресурсний центр” Самбірської міської ради.

Бесіду з батьками про забезпечення реалізації права на освіту дітей з особливими освітніми потребами та їхню соціалізацію та інтеграцію в суспільстві провів директор Самбірського місцевого центру з надання БВПД Микола Шийко.

Він проконсультував щодо отримання доступу до надання реабілітаційних послуг, забезпечення соціальних, емоційних та освітніх потреб дітей, підтримки у відстоюванні прав дітей з особливими освітніми потребами на рівний доступ до якісної освіти.

Особливої турботи потребують з боку держави діти з особливими освітніми потребами. Для того, аби визначити особливі освітні потреби дітей, надати їм психолого-педагогічну та корекційно-розвиткову допомогу в Україні створились “Інклюзивно-ресурсні центри», зокрема такий Центр минулоріч відкрився і у місті Самборі.

Sambir zahid2

Упродовж заходу присутні ознайомились з діяльністю Центру та переліком послуг, які можна отримати, а також дізнались про правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!».

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Самбірському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Самбір, вул. Мазепи, 13; тел.(03236) 6-06-54.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).