назад

У селі Довжку розповідали про право на безоплатну правову допомогу та консультували мешканців

Мешканці Довжка дізналися про правопросвітницькі проєкти та кампанії, які реалізовують фахівці системи безоплатної правової допомоги, а також отримали фахові юридичні консультації.

Фахівчині Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна Петрик та Аліна Задорожна організували правові бесіди «Доступ до безоплатної правової допомоги» для колективів Довжоцької сільської ради, місцевих амбулаторії загальної практики – сімейної медицини та дошкільного навчального закладу «Веселка».

Аліна Задорожна роз’яснила жителям села порядок звернення до центру та детально розповіла, що таке правова допомога, яка гарантується державою. Юристка поінформувала присутніх про різницю між безоплатною первинною та вторинною правовою допомогою.

Ганна Петрик в межах кампанії «Чесна платіжка» пояснила, як захистити права споживачів житлово-комунальних послуг. Юристка також проконсультувала жителів Довжка, як отримати податкову знижку на навчання, як нараховують аліменти, і ознайомила із правилами виїзду з дитиною за кордон.

Для індивідуальних консультацій юристки організували в селі дистанційні пункти. По допомогу до фахівчинь мешканці села  зверталися з різних питань, здебільшого проблеми стосувалися трудового, цивільного та сімейного законодавства.