назад
23.01.17

У селі Гвинтовому Буринського району обговорювали питання розширення доступу до безоплатної правової допомоги

KoM 170123 20   З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги населення, 23 січня 2017 року, головний спеціаліст Буринського бюро правової допомоги Марія БОНДАРЕНКО здійснила робочий візит до села Гвинтове. В ході робочої зустрічі з керівництвом сільської ради були обговорені питання щодо інформування населення про діяльність бюро, підвищення рівня правової обізнаності сільського

населення про свої права та право на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу. Присутнім було роз’яснено зміни до Закону  України «Про безоплатну правову допомогу», які набрали чинності 05 січня 2017 року.

Також надано інформацію стосовно підходів до визначення рівня малозабезпеченості – відтепер враховуватиметься середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було раніше.

Особа матиме право на вторинно правову допомогу, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів. Внутрішньо переміщені особи матимуть змогу скористатися усіма видами правових послуг.

KoM 170123 21

Для осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій також передбачена соціальна гарантія. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни та особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, а з будь-яких інших питань.

Також було роз’яснено про те, що послуги адвоката для представлення інтересів особи у суді, складання процесуальних документів є безкоштовними для громадян, проте праця адвоката оплачується державою. Попередньо було обговорено питання створення мобільного та дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги на території сільської ради.

KoM 170123 22

Всі учасники робочої зустрічі та працівники Гвинтівської сільської ради отримали інформаційні буклети про безоплатну правову допомогу, які видані Координаційним центром з надання правової допомоги. Брошури “Дорожня карта воїна АТО”, які були видані у партнерстві  із інформаційним центром бійців АТО у Сумській області,  з інформацією про пільги учасникам антитерористичної операції та координатами Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги було залишено для розповсюдження на території села.  

Довідково.

Буринське бюро правової допомоги обслуговує територію міста Буринь та Буринського району.

Адреса: Сумська область, м. Буринь, площа Першотравнева, 20,

Тел.: (05454) 2-10-70 (099) 504-73-25.

e-mail: burynske@legalaid.sm.ua 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0800 213 103 безкоштовно з усіх телефонів.