назад

У селищі Захарівка відбулася зустріч працівників бюро правової допомоги з юними правознавцями

zaharivka 220 липня 2017 року працівник Захарівського бюро правової допомоги Олена Зозулик спільно з фахівцями Захарівського районного центру зайнятості провели  з учнівською молоддю бесіду на тему: «Права дитини, гарантовані державою».

Метою даного заходу стало ознайомлення дітей з основними принципами Конвенції про права дитини та іншими нормативними актами, що діють на території нашої держави, що охороняють права дитини.

Фахівець бюро зазначив, що основним нормативно правовим документом, що захищають права дитини є  Конвенція ООН, а також на території нашої держави діють й інші нормативні акти. Одним із них є Закон України «Про охорону дитинства».

Згідно з цим Законом всі діти  на території України,  незалежно від раси,  кольору шкіри,  статі,  мови,  релігії,  політичних або інших  переконань, національного,  етнічного  або  соціального походження,  майнового стану,  стану здоров’я та народження дітей і їх батьків (чи  осіб, які їх замінюють) або будь-яких інших обставин,  мають рівні права і свободи,  визначені цим Законом та  іншими  нормативно-правовими актами.

Олена Зозулик наголосила, що кожна дитина повинна знати свої права, обов’язки, щоб з легкістю їх реалізовувати в потрібній для неї ситуації.

Також в ході зустрічі для дітей проведено декілька ігор на правову тематику, одна з яких носила назву Мультвікторина, під час якої діти дивилися уривки з мультфільмів та відповідали на запитання: «Які права казкових героїв порушені в мультфільмах?», де юні правознавці з легкістю та впевненістю могли відповісти на це питання.

zaharivka 1

zaharivka 2

По завершенню заходу учасникам було надано розроблені працівниками Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги інформаційні буклети, в яких закріплені основні права дітей.

———–

Роздільнянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адреса: вул. Незалежності, 2, м. Роздільна, Одеська область, Україна, 67400

Електронна адреса: rozdilna.odesa@legalaid.od.ua

Скайп: legalaid_rozdilna

Телефон: (04853) 5-03-66, (04853) 5-04-43

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103