назад

У Середино-Будському районі відкрили дистанційний пункт правової допомоги та надавали безоплатні правові консультації в с. Уралове

ShM 2017 07 25  sereduno buda  distans 1З метою реалізації прав громадян на безоплатну правову допомогу фахівцем Середино-Будського бюро правової допомоги 25 липня в приміщенні Уралівської сільської ради Середино-Будського району відкрито дистанційний пункт консультуванняза допомогою Skype – зв’язку для покращення та швидкого доступу до безоплатної правової допомогою жителів віддалених сіл.

 

Дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги – це точка доступу до безоплатної правової допомоги, що функціонує на постійній основі в приміщенні сільської ради для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, але в силу різних причин не мають можливості оперативно звернутися до бюро правової допомоги.

Прийшовши до дистанційного пункту кожен, хто потребує безоплатної правової допомоги, має право: дистанційно проконсультуватися з фахівцями бюро, отримати інформацію про місцезнаходження відповідного центру, а також дізнатися про види послуг, які там надаються; перевірити свою належність до категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

У ході роботи дистанційного пункту заступником начальника Середино-Будського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяною Харченко надана консультація мешканці  віддаленого села Уралове, яка звернулась з питанням щодо порядку оформлення спадщини.

Також продовжує залишатися актуальним надання безоплатних правових консультацій жителям віддалених населених пунктів.

Також цього дня відбувся виїзний прийом в с. Уралове Середино-Будського району, де на території населеного пункту для працівників сільської ради, заступником начальника Середино-Будського бюро правової допомоги проведено тренінг на тему: «Сприяння активної участі громади в використанні нових можливостей безоплатної вторинної правової допомоги».

У ході тренінгу працівник бюро Тетяна Харченко розповіла про особливості правопросвітницької роботи, акцентувала увагу на взаємодії бюро правової допомоги з органами місцевого самоврядування у вирішенні правових проблем мешканців громади.

Нагадуємо, що Середино-Будське бюро правової допомоги» Шосткинського місцевого центру з надання БВПД знаходиться за адресою: м. С-Буда, вул. Троїцька,2, телефон: (05451) 7-10-62.

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103.