назад

У Шепетівці провели семінар “Актуальні питання надання безоплатної вторинної правової допомоги”

20161214 161558     З адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, обговорили зміни в процедурі укладення контрактів, які впроваджуватимуть з 1 січня 2017 року.

     14 грудня працівники Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели семінар з адвокатами на тему “Актуальні питання надання безоплатної вторинної правової допомоги”.

     Відкриваючи семінар, директор центру Володимир Бузиль розповів про спрощення процедури укладення контрактів у 2017 році та про нововведення, які стосуватимуться оплати послуг адвокатів. Як розповів керівник місцевого центру, з нового року укладати контракти адвокати будуть безпосередньо з тими місцевими центрами, з якими хочуть співпрацювати.

     Крім того, він повідомив про впровадження протягом 2017 року моделі офісів громадського захисту в межах окремих регіонів та акцентував увагу на основних перевагах таких офісів — як для адвокатів, так і для громадян.

20161214 161716

     Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Марина Поліщук обговорила з адвокатами стан виконання доручень з надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах і особливості розрахунку винагороди адвокатів за надання безоплатної вторинної правової допомоги за цими дорученнями.

     На завершення семінару його учасники поділилися досвідом адвокатської практики та обговорили інші питання співпраці між центрами та адвокатами.

     Адвокатам, які взяли участь у семінарі, запропонували укласти з Шепетівським місцевим центром контракти щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги в цивільних та адміністративних справах.