назад

У Шостці для людей із вадами слуху прочитали правопросвітницьку лекцію

ShM 2017 02 20 UTOG    120 лютого на базі Шосткинської територіальної організації українського товариства глухих (УТОГ) інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія ЗАЦАРИННА прочитала лекцію «Порядок переведення працівника на неповний робочий час» та надала безоплатні правові консультації.

На сьогоднішній день постає актуальним питання встановлення неповного робочого часу на підприємствах, установах, організаціях, у зв’язку з складною економічною ситуацією.

З метою проведення правопросвітницької роботи та підвищення правової свідомості населення інтегратор Шосткинського МЦ Юлія ЗАЦАРИННА на базі Шосткинської територіальної організації українського товариства глухих (УТОГ), особам, які мають вади слуху, розповіла про підстави встановлення неповного робочого часу на підприємствах, установах, організаціях, алгоритм його введення, термін встановлення та  правові наслідки для працівника.

«У зв’язку зі змінами в організації виробництва та праці, власник має право встановити чи скасувати неповний робочий час для всього підприємства або окремих структурних підрозділів, чи окремої категорії працівників. Якщо немає змін в організації виробництва та праці, власник не вправі встановлювати або скасовувати неповний робочий час для конкретних працівників», – зазначила Юлія ЗАЦАРИННА.

Також, в ході роботи мобільного пункту, фахівцем центру було надано консультації трьом громадянам, які стосувались порядку оформлення та переведення працівника на 0,5 ставки, виплати грошової допомоги при звільненні, оплату праці при встановленні неповного робочого часу.

ShM 2017 02 20 UTOG    2

«Порядок переведення на неповний робочий час (0,5 ставки) є дуже важливим і актуальним питанням для осіб, які мають вади слуху. Тому що ця категорія людей є найбільш соціально вразливою та потребує більшої уваги з боку суспільства, їхні права потрібно постійно захищати», – зауважила голова Шосткинської організації УТОГ Світлана АВІЛЕНКО.

Головний спеціаліст надавала безоплатні правові консультації завдяки сурдоперекладу голови Шосткинської організації УТОГ Світлани АВІЛЕНКО, яка супроводжує цю вразливу категорію населення і допомагає вирішувати будь-які проблемні питання.

Наприкінці зустрічі перекладач Світлана АВІЛЕНКО, зазначила, що проведення правопросвітницьких  заходів є дуже  важливим, серед осіб, які мають ваду слуху, адже це допомагає не тільки вирішити юридичні проблеми, а й дає можливість підвищувати рівень правової освіченості,  правової культури.

Варто зазначити, щоШосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.