назад

Правопросвітницький профорієнтаційний захід для учнів Роменської школи №7


KoM 2017 02 1817 лютого на базі Роменської загальноосвітньої школи №7 спеціалістами  бюро правової допомоги Аллою ЄРНЬЄЙ та міськрайонного центру зайнятості Анною ШУМАКОВОЮ було проведено правопросвітницький профорієнтаційний захід «Знай та поважай свої права».  Учні 11 класу отримали багато нової та корисної інформації із питань  працевлаштування молоді та захисту своїх прав.

Алла ЄРНЬЄЙ ознайомила учнів з нормами Конституції України, які регламентують права, свободи та обов’язки людини і громадянина, розповіла присутнім про особливості роботи  бюро правової допомоги та зокрема зупинилася на питаннях захисту порушених прав неповнолітніх та інших категорій населення. Вона надала учням інформацію  про особисті якості людини, які необхідні правозахисникам для здійснення своєї діяльності.

 

Провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Роменського міськрайонного центру зайнятості Анна ШУМАКОВА розповіла присутнім про трудові права громадян України та право на здобуття професії відповідно до своїх уподобань. Анна детально зупинилася на питаннях, які стосуються працевлаштування молоді та захисту їх трудових прав. Основним лейтмотивом заходу було твердження про необхідність знань своїх прав та обов’язків. Наприкінці зустрічі для закріплення отриманої інформації серед учнів було проведено правовий квест «Знай та поважай свої права», де присутні повинні були відповісти на питання, які стосувалися прав людини та громадянина.  Найкращий знавець прав та обов’язків  отримав «Подяку за активну участь» від організаторів. Даний захід дозволив учням отримати інформацію про основні права  дітей та дорослих, що дозволить посилити рівень їх правової захищеності. Всі присутні отримали інформаційні флаєри із контактами закладів.

Довідково:

Конотопський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41615, Сумська область,м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Тел. (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

 м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район, 

м. Ромни та Роменський район, 

  Липово – Долинський район,  

Недригайлівський район   Сумської області

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103