назад

У Шостці людям із вадами слуху роз’яснювали законодавство у сфері спадкування

ShM 2017 05 12 UTOG 1Мобільна група у складі інтегратора центру  Юлії Зацаринної, начальника відділу правової інформації та консультацій Шосткинського МЦ Катерини Мірошниченко 12 травня здійснила  робочий візит до Шосткинської організації УТОГ, яка здійснює захист більше двохсот громадян людей з вадами слуху.

В ході робочого візиту інтегратор центру Юлія Зацаринна для учасників заходу провела правопросвітницьку лекцію «Особливості спадкування приватизованого нерухомого майна». В ході лекції фахівець центру розповіла про право спільної та часткової власності на приватизовані квартири, порядок передачі житла у спільну сумісну або часткову власність, оформлення спадщини на частки майна, навела життєві приклади.

ShM 2017 05 12 UTOG 3

 

 «У разі, коли свідоцтво видано співвласникам, які мають право спільної сумісної власності на приватизовану квартиру, й один з яких помер, то при оформленні його спадкоємцями права на спадщину враховується рівність часток співвласників цієї приватизованої квартири. У випадку виникнення спору, як і з будь-яких питань, спадкоємці можуть звернутися до суду», – зазначила Юлія Зацаринна.

ShM 2017 05 12 UTOG 4

Начальник відділу Катерина Мірошниченко за допомогою перекладача відповіла людям із вадами слуху на правові питання, що стосувалися оформлення купівлі-продажу на будинок, чергованості спадкування, спадкування приватизованого майна, виділу частки з майна, оформлення право власності на житло. Всього було надано консультацій 5 громадянам.

ShM 2017 05 12 UTOG 2

Сурдопереклад здійснювала голова Шосткинської організації УТОГ Світлана Авіленко, яка зазначила, що проведення таких видів правопросвітницьких заходів є дуже потрібним і актуальним, оскільки люди із вадами слуху можуть отримати корисну та цікаву інформацію, роз’яснення законодавства, консультацію безпосередньо від фахівцем  за допомогою сурдоперекладу.

Довідково проШосткинський місцевий  центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

 

Адреса:м.Шостка, вул. Горького, 4, тел.(05449)7-30-94,7-28-05.