назад

У Шостці провели семінар «Основні аспекти реалізації права переселенців на безоплатну вторинну правову допомогу»

ShM 2017 02 02 SEMINAR VPO   22 лютого працівники Шосткинського місцевого центру провели заходи присвячені актуальним правовим питанням для громадян, які постраждали під час збройного конфлікту на сході України. Метою заходів є підвищення правової обізнаності внутрішньо переміщених осіб.

Одним із напрямків роботи Шосткинського місцевого центру є надання безоплатної правової допомоги переселенцям із східних областей України. Так, робоча група працівників місцевого центру у складі інтегратора  Юлії ЗАЦАРИННОЇ та начальника відділу правової інформації та консультацій Катерини МІРОШНИЧЕНКО на базі громадської організації «Організація переселенців «Потрібні люди», для внутрішньо переміщених осіб провели інформаційний семінар «Основні аспекти реалізації права переселенців на безоплатну вторинну правову допомогу».

В ході семінару інтегратор центру Юлія ЗАЦАРИННА ознайомила присутніх із змінами до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», насамперед, щодо реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу внутрішньо переміщеним особам та особам, які претендують на отримання такого статусу.

«Внутрішньо переміщені особи отримали право на всі види правових послуг, адже ця категорія громадян є найбільш соціально незахищеною, вона потребує уваги, турботи і захисту з боку суспільства. Із прийняттям змін до Закону України «Про безоплатну вторинну правову допомогу», переселенці отримали можливість захищати свої інтереси за рахунок держави», – зазначила фахівець центру.

ShM 2017 02 02 SEMINAR VPO   3

Цього ж дня працював мобільний пункт консультування для людей, що належать до категорії тимчасово переміщених. В ході роботи мобільного пункту звернулося двоє громадян з питаннями щодо виплати адресної допомоги та підстави дляскасуваннядіїдовідкипро взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

 

«Рішення про скасування дії довідки приймається керівником структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання особи та надається внутрішньо переміщеній особі протягом трьох днів з дня прийняття такого рішення. У разі неповідомлення внутрішньо переміщеною особою про її повернення до покинутого місця постійного проживання, рішення про скасування дії довідки приймається на підставі інформації про тривалу відсутність (понад 60 днів) особи за місцем проживання», – роз’яснила Катерина МІРОШНИЧЕНКО.