назад
23.11.17

У Шостці провели семінар « Правовий захист дітей учасників бойових дій та АТО»

ShM 171122 14

22 листопада інтегратор Шосткинського місцевого   центру Юлія Зацаринна спільно з юрисконсультом Світлана Тихоненковою для студентів  Шосткинського хіміко-технологічного коледжу ім. І.М. Кожедуба провели інформаційний семінар « Права захист дітей учасників бойових дій та АТО».

Варто зазначити, що в хіміко-технологічному коледжі навчаються значна кількість дітей в яких батьки є учасниками антитерористичної операції. Тому проведення такого виду заходу є актуальним та потрібним.

В ході семінару  фахівець центру Юлія Зацаринна поінформувала присутніх про пільги членів сімей учасників бойових дітей, в тому числі права дітей на державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти, право на пільги житлово-комунальних послуги, право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника, отримання пільг на санаторне-курортне лікування.

 «Особа, у якої один з батьків (усиновлювачів) був військовослужбовцем, який загинув чи визнаний судом безвісно відсутньою особою при виконанні ним обов’язків військової служби, протягом трьох років після здобуття відповідної загальної середньої освіти зараховується поза конкурсом за особистим вибором спеціальності до державних і комунальних вищих та професійно-технічних навчальних закладів України для навчання за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів», – роз’яснила Юлія Зацаринна.

Світлана Тихоненкова, юрисконсульт коледжу розповіла хто є учасником АТО, хто відноситься до члена сімї учасника АТО, яким чином користуватися пільгами .

ShM 171122 12Після закінчення семінару студенти передали анонімні записки  з запитаннями, які стосувались прав студентів студентів, переоформлення частки квартири одного з батьків, права молодшого спеціаліста після закінчення коледжу тощо. На всі запитання були надані вичерпні відповіді.

ShM 171122 13

 

Фахову правову допомогу можна отримати звернувшись з понеділка по п’ятницю з 8-00 до 17-00 до Шосткинського  місцевого центру з надання БВПД за адресою:

м. Шостка, вул. Горького, 4 тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.