назад

У Шостці провели вуличне інформування «Перша річниця бюро правової допомоги. Перші здобутки»

ShM 170830 01З метою поширення правової інформації серед мешканців Шостки, працівники Шосткинського місцевого центру з надання  БВПД використовують сучасну форму роботи так зване «вуличне» інформуванняТак, 30 серпня в рамках відзначення річниці бюро правової допомоги працівники Шосткинського МЦ Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна в ході інформування розповіла перехожим про можливості системи безоплатної 

правової допомоги, та повідомляли, що з 1 вересня 2016 року по всій Україні у кожному районному центрі з’явилися понад 400 бюро правової допомоги, які діють як відокремлені структурні підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Так і при Шосткинському місцевому центрі чотири бюро правової допомоги: Глухівське, Кролевецьке, Ямпільське, Середино-Будське.

«Зокрема, в бюро кожен може отримати безоплатну первинну правову допомогу — правову інформацію та консультації, витяги з законодавства, роз’яснення з правових питань тощо, а також скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України. Вразливі категорії громадян, визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу», тут же мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги — складання процесуальних документів та представництва їх інтересів в суді», – зазначила Ольга Правосуд.

ShM 170830 02

Варто зазначити, що за цей короткий період бюро правової допомоги довели своєю роботою, що вони  необхідні для суспільства, так як в громадян з’явилася можливість безкоштовно відстоювати свої права.

ShM 170830 04

 

Довідково:Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.

ShM 1708030 03