назад

Інформування аграріїв про роботу оперативного антирейдерського штабу

ovidiopil 630 серпня 2017 року об 11:00 години у приміщенні Овідіопольської районної державної адміністрації пройшов спільний прийом громадян керівництвом Головного територіального управління юстиції в Одеській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області. Також участь у заході прийняв голова Овідіпольської РДА.

На зустрічі були присутні 15 представників сільськогосподарських підприємств Овідіопольського та Білгород-Дністровського районів Одеської області.

Начальник управління Микола Станіщук розповів присутнім про роботу оперативного антирейдерського штабу, завданням якого є протидія рейдерському захопленню сільськогосподарських земель а також про роботу мобільних точок доступу до системи безоплатної вторинної правової допомоги, які надають консультації з питань земельного права з метою попередження та запобігання рейдерського захоплення земельних ділянок. Для оперативного реагування до складу штабу включено представників прокуратури та Національної поліції України.

При виникненні випадків рейдерського захоплення земельних паїв, аграрії та власники паїв можуть звернутись до оперативного штабу за телефонами 779-40-91 та 779-40-61 (цілодобово), або зателефонувати на гарячу лінію НПУ 102. Також можна звертатись на гарячу лінію Головного територіального управління юстиції в Одеській області за телефоном 705-18-21 (09:00 – 18:00).

Катерина Карпова зазначила, що з метою захисту своїх прав, договори оренди земельних паїв, окрім державної реєстрації, аграрії можуть додатково затверджувати їх нотаріально.

Начальником управління було доведено до відома присутніх на зустрічі аграріїв інформацію про роботу Комісії з розгляду скарг на неправомірні дії реєстраторів при Міністерстві юстиції України та яким чином запобігти подвійній та незаконній реєстрації договорів оренди землі.

Присутні отримали роз’яснення з питань примусового стягнення з орендарів плати за користування землею, дійсності актів на землю виданих до 90-х років, проблемних питань оподаткування сільськогосподарських підприємств, отримання права власності на землю, порядок, умови, зміст та строки дії договорів оренди земельних ділянок.

Під час проведення заходу, начальником управління було прийнято звернення від аграріїв про можливе рейдерське захоплення сільськогосподарського підприємства та незаконне перешкоджання роботі підприємства. Дане звернення буде найближчим часом розглянуте на засіданні оперативного штабу та у разі підтвердження наданої аграріями інформації, штабом буде проведено невідкладне реагування на факт порушення прав аграріїв.

Також Миколою Станіщуком було проведено консультування громадян у Овідіопольському бюро правової допомоги. Консультації отримали 3 жителі смт. Овідіополь. Громадяни звернулись з питаннями виділення сільськогосподарських земель для учасників АТО, порядку здійснення виконавчого провадження та порядку виконання судового рішення щодо сплати заборгованості по аліментах.

ovidiopil 1

ovidiopil 2

ovidiopil 3

ovidiopil 4

ovidiopil 5

ovidiopil 6

ovidiopil 7

ovidiopil 8

ovidiopil 9