назад
17.08.17

У Шостці відбувся семінар для працівників юридичних служб

ShM 2017 08 17 seminar uristi 117 серпня, напередодні Дня затвердження Національної стратегії у сфері прав людини, на базі Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правої допомоги з ініціативи в. о. директора центру Катерини Мірошниченко та інтегратора центру Юлії Зацаринної відбувся семінар для працівників юридичних служб державних підприємств, установ, організацій, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади,  структурних підрозділів місцевої державної адміністрації міста Шостка та Шоскинського району на тему « Основні аспекти захисту прав людини в Україні. Безоплатна правова допомога – ефективна модель захисту прав людини».

Відкривши, семінар Катерина Мірошниченко розповіла про основні аспекти захисту прав людини, основні етапи розвитку системи безоплатної правової допомоги, переваги та можливості системи, основні функції, інституціональну структуру, точки доступу до БПД, повноваження місцевого центру та бюро правової допомоги.

«Безоплатна правова допомога є важливим елементом  чесної та ефективної системи правосуддя, що базується на захисті прав людини і верховенства прав людини. Це основа розширення доступу до правосуддя в межах права на справедливий суд», – зазначила Катерина Мірошниченко.

Під час виступу інтегратор Юлія Зацаринна звернула особливу увагу на ряд заходів, які здійснюються місцевим центром задля інформування людей: від індивідуальних консультацій, лекцій до виїздів у районні центри, а також у заклади, де перебувають люди з особливими потребами, діти-сироти, переселенці тощо. Також фахівець центру акцентувала увагу на функціонуванні нового контактного центру, який надає правові консультації в телефонному режимі.

У ході заходу учасники обговорили місію системи надання безоплатної правової допомоги, цінності, що сповідує її команда, бачення подальшого розвитку надання правових послуг. Представники юридичних служб активно брали участь в обговоренні, висловлювали свої думки щодо подальшого розвитку системи безоплатної правової допомоги.

Довідково:Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.