назад
14.09.16

У смт Понорниця працював виїзний консультативний пункт та відбулась робоча зустріч з представником громади

IMG 20160913 11214813 вересня 2016 року з метою виконання Програми безоплатної правової допомоги населенню Коропського району на 2016-2018 роки та згідно графіку роботи консультативних пунктів, директор Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анатолій Єрмоленко та начальник відділу правової інформації та консультацій місцевого центру Дмитро Сенченко здійснили робочий візит до смт. Поторниця.

З 11.00 до 13.00 години на базі Понорницької селищної ради (за адресою: Коропський р-н, смт. Понорниця, вул. Довженка , 18) відбувся виїзний прийом та консультування громадян, який провів Дмитро Сенченко. За консультацією звернулось чотири особи, яким надано роз’яснення та консультації. Питання стосувались спадкового законодавства (громадянка пропустила строк для прийняття спадщини, їй порекомендовано подати позов до суду про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини; громадянин звернувся з питанням розкраданням іншими спадкоємцями спадщини, йому рекомендовано скласти акт опису спадкового майна після чого звернутись до нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини) та земельного законодавства (після отримання громадянкою в спадок земельного паю орендатори землі не бажають перезаключати договір оренди земельної ділянки та віддавати пай – запропоновано письмово звернутись з цим питанням до орендатора землі, в разі письмової відмови заключити договір з нею – звернутись до суду; іншу громадянку цікавило оформлення довіреності на отримання орендної плати за здачу в оренду земельних паїв – порекомендовано звернутись до селищної ради та оформити там довіреність).
В цей час Анатолій Єрмоленко провів робочу зустріч з секретарем Понорницької селищної ради Людмилою Лунь. Під час розмови директором місцевого центру було донесено інформацію про можливість отримання правової допомоги, як первинної так і вторинної, громадянами Понорниці та сіл Зелена Поляна і Рихли, що знаходяться у підпорядкуванні Понорницької селищної ради. Таку допомогу вони можуть отримати не тільки під час виїзних прийомів-консультувань працівниками Менського МЦ, а й у районному центрі, де від початку місяця працює Коропське бюро правової допомоги. Населення (всього на території селищної ради проживає 2385 чоловік) має низькі доходи і не кожен може сплатити за юридичну консультацію та послуги адвоката, тому Анатолій Єрмоленко запропонував розповсюдити інформацію серед громади про можливість отримати як правову консультацію, так і адвоката за рахунок держави. Також, присутнім нагадали хто має можливість на адвоката за послуги якого сплатить держава та які документи потрібно надати при зверненні до бюро правової допомоги та/або місцевого центру.
Людмила Лунь зауважила, що робота системи БПД є потрібною для громади, адже при селищній раді немає юриста і фахову допомогу, та ще й безоплатну, жителям надати нікому.
По закінченню заходів фахівці Менського МЦ з надання БВПД провели «вуличне» інформування під час якого розповідали громадянам про можливість отримання консультацій та роз’яснень діючого законодавства, отримання послуг адвоката за рахунок держави. Людям надавались інформаційні листівки з контактами центру та бюро правової допомоги. Також на дошках оголошень та в селищній раді розміщено плакати розроблені місцевим центром для більшого сприйняття інформації про БПД громадянами.IMG 20160913 101546IMG 20160913 100616IMGP2593