назад

Юрисконсультам області презентували бюро правової допомоги

gol

Сьогодні, 14 вересня, у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД відбувся семінар для юрисконсультів територіальних органів виконавчої влади, місцевої державної адміністрації, державних підприємств, установ та організацій, а також державних господарських об’єднань Рівненської області

У семінарі взяла участь і директор Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Негрей. Вона розповіла присутнім про роботу системи надання БВПД на Рівненщині з самого початку її заснування, про відкриття з 1 липня минулого року місцевих центрів для надання допомоги у цивільних та адміністративних справах.

Особливу увагу Алла Негрей приділила передумовам створення бюро правової допомоги, адже, за її словами, «багато мешканців Рівненської області, яким потрібна саме первинна правова допомога, тобто правові консультації, не мають можливості добратися до одного з місцевих центрів у Дубні, Рівному чи Сарнах. Тому, аби розширити доступ громадян до безоплатної правової допомоги, у районних центрах Рівненщини були створені бюро правової допомоги».

2

Директор Рівненського місцевого центру роз’яснила, які функції виконують бюро правової допомоги. Це, зокрема, надання безоплатної первинної правової допомоги і забезпечення доступу до вторинної, а також доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції. Окремо Алла Негрей виділила функцію бюро, яка полягає у правопросвітництві: «На жаль, українці не знають своїх прав. Тому бюро правової допомоги займатимуться активним правопросвітництвом, аби підвищити правову грамотність українців».

1

Також, окрім цього, на семінарі обговорювали питання щодо електронного декларування та деяких змін у законодавстві, які висвітили працівники Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.

3