назад

У Софіївці запрацювало Бюро правової допомоги

0820 вересня у смт Софіївка відкрилось місцеве Бюро правової допомоги, головне призначення якого – розширити доступ до якісної безоплатної первинної та вторинної правової допомоги для населення району. Воно стало одним із більш ніж 400 осередків розгалуженої державної системи з надання безоплатних послуг правової допомоги, що відкрились у районах та невеликих містах України.

Основні функції бюро – розповсюдження інформації у сфері захисту прав і законних інтересів громадян, надання консультацій і роз’яснень з правових питань, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру, забезпечення доступу до електронних сервісів Мін’юсту та правопросвітницька діяльність.

В урочистому відкритті бюро взяли участь голова Софіївського селищної ради Петро Сегедій, співробітники Другого криворізького місцевого центру з надання БВПД, представники Софіївської районної держадміністрації, Пенсійного фонду, громадських організацій, адвокати та мешканці району.

Вітаючи присутніх, в.о. директора Другого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Пашко зазначила, що створення бюро і центрів безоплатної правової допомоги відбувається в рамках глобальної реформи Міністерства юстиції України. «Її мета – побудувати в нашій державі дійсно ефективну систему захисту прав людини, надати доступ до безоплатної правової допомоги широким верствам населення, передовсім – найбільш соціально вразливим категоріям. Створити законодавче поле, яке повністю відповідатиме європейським стандартам верховенства права» – прокоментувала Юлія Пашко.

Під час заходу фахівці центру провели презентацію послуг бюро, які надаватимуться населенню та відповіли на питання аудиторії. Як зауважив голова Софіївського селищної ради Петро Сегедій, «бюро надасть можливість мешканцям району використовувати правові інструменти для вирішення своїх життєвих питань та проблемних ситуацій, мати рівний доступ до правосуддя».

Бюро знаходиться за адресою: смт Софіївка, вул. Карпенка, буд. 20 оф. 7.

Телефони 056-502-89-50 та 097-495-83-16.

Графік роботи: пн. – чт. з 8.00 до 17.00, пт. З 8.00 до 15.45. Сб. та нд. вихідні.

{gallery}news/201609/26092016{/gallery}