назад

У співпраці з бібліотечними установами розширюємо доступ до безоплатної правової допомоги мешканців Заставнівського району

2016 11 14MНа минулому тижні директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко та директор Заставнівської центральної районної бібліотеки Леся Стасюк обговорили плани роботи по об’єднанню зусиль задля розширення доступу громадян до безоплатних правових послуг, гарантованих державою.

Враховуючи, що нещодавно чотири бібліотеки Заставнівського району стали переможцями гранту «Бібліоміст» та отримали вільний доступ до мережі Інтернет, було погоджено створити на базі цих бібліотек дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги.

Завдяки цьому мешканці сіл Веренчанка, Дорошівці, Кадубівці та Шубранець Заставнівського району зможуть отримати необхідну правову, довідкову, контактну інформацію та консультації від фахівців системи безоплатної правової допомоги у режимі «Skype-зв’язку», завітавши до читалень сільських бібліотек та скориставшись такою послугою.

На завершення зустрічі Сергій Мінтенко та Леся Стасюк підписали Меморандум про співпрацю, якому передували перемовини керівництва місцевого центру та районної бібліотеки, а також попередні домовленості заступника начальника відділу «Заставнівське бюро правової допомоги» Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василя Данищука.

Довідково! Для отримання консультації в режимі «Skype-зв’язку» необхідно додати до списку контактів електронне ім’я відділу «Заставнівське бюро правової допомоги» або логін бюро «zastavnivske@legalaid.cv.ua» та вийти на відeозв’язок.