назад
23.12.15

У Старокостянтинівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели семінар для адвокатів

SAM 1484     23 грудня 2015 року у Старокостянтинівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся семінар для адвокатів на тему «Взаємодія центрів безоплатної вторинної правової допомоги. Оплата послуг адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу».

     У семінарі, крім працівників місцевого центру, також взяли участь представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області – начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Сергій Дрелінський та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Катерина Топольницька.

     Основна мета заходу, як зазначають його організатори, – навчити адвокатів, які нещодавно долучилися до системи безоплатної вторинної правової допомоги, правильно складати акти надання безоплатної вторинної допомоги з відповідними додатками та розрахунків до них.

     На початку семінару із вітальним словом до присутніх звернувся в. о. директора Старокостянтинівського місцевого центру Олександр Петлюк. Серед іншого він наголосив на важливості співпраці центру з адвокатами. Марія Гаврилюк, головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Старокостянтинівського місцевого центру, розповіла про порядок підготовки адвокатами актів надання безоплатної вторинної допомоги з відповідними додатками та розрахунків до них

     Багато корисної інформації почули правозахисники від представника Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Зокрема, Сергій Дрелінський детально зупинився на особливостях розрахунку надання безоплатної вторинної правової допомоги під час затримання (ст. 208 КПК України) та інші особливості застосування вимог Постанови КМУ №465.

     У ході семінару присутні також обговорили типові помилки при складанні адвокатами звітів за виконану роботу та інші важливі питання.

{gallery}img/novyny/2015/gruden/23{/gallery}