назад
17.06.15

У Страсбурзі у рамках міжнародної конференції правники обговорювали протидію дискримінації та нетерпимості

333317 червня у Страсбурзі (Франція) завершилась міжнародна конференція «Посилення можливостей адвокатів та правозахисників щодо застосування Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Європейської соціальної хартії (переглянутої)». Участь у заході взяла заступник начальника відділу забезпечення якості безоплатної правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Координаційного центру Юлія Лісова.

Сьогодні конференція пройшла у форматі обговорення питань виконання рішень Європейського суду з прав людини під модераторством Вахі Деміртшиана, Мамуки Лонгурасвилі, Тетяни Кожокару, Нікіти Коломійця – юристів департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Під час обговорення серед основних проблем, характерних для України, названі: невиконання рішень національних судів; погане поводження із затриманими у правоохоронних органах; тривалість процесу; тривалість попереднього ув’язнення; порушення права на свободу вираження поглядів, у тому числі щодо суддів. Під час обговорення було представлено механізм контролю Ради Європи за виконанням рішень Європейського суду державами.

Також пройшла секція присвячена роботі Комісара Ради Європи з прав людини. Під час сесії Виступила радник офісу Комісара Ради Європи з прав людини Крістін Мардіроссіан. Обговорено можливості співпраці офісу з адвокатами та правозахисниками в різних країнах.

Представник Європейської конвенції проти расизму та нетерпимості Майкл Фарель виступив із презентацією стосовно явищ расизму, прямої та непрямої дискримінації, а також принципів роботи Європейської комісії проти расизму нетерпимості. Крім того були розглянуті можливості співпраці комісії з адвокатами та правозахисниками.

Завершилася конференція обговоренням учасниками результатів проекту «Посилення спроможностей адвокатів та правозахисників щодо реалізації на національному рівні положень Європейської конвенції з прав людини та Європейської соціальної хартії (переглянутої)». Учасники відзначили величезну користь проекту, розповіли про позитивні приклади боротьби з дискримінацією, а також вказали на корисність міжнародного контексту, що дозволило обмінюватися досвідом між державами, та збагачує практику кожної окремої країни.

Учасники проте зазначили, що існує певна проблема з підготовкою самих адвокатів і правозахисників до роботи в даній тематиці, щоб не допускати дискримінаційного мислення у них самих.

Учасники висловили бажання про подальшу співпрацю у сфері протидії дискримінації та нетерпимості.

3

33

333

Нагадаємо, учора під час конференції її учасники обговорювали посилення можливостей адвокатів та правозахисників щодо застосування Європейської конвенції про захист прав людини та Європейської соціальної хартії.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter