назад

У Сумах обговорювали як сприяти згуртованості громад

SuM 2017 05 12 zahid 111 травня директор Сумського місцевого центру Валентина Трошечко разом із начальником відділу представництва Олександром Пономаренком, головним спеціалістом відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Олексієм Андріяновим, помічником адвоката Оленою Пилипенко та адвокатом Тамарою Іващенко прийняли участь у заході  на тему: «Сприяння згуртованості громад».

За ініціативи Сумського місцевого центру у Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбулася тематична зустріч щодо сприяння згуртованості громад.

У заході взяли участь представники благодійних фондів, координатор програми допомоги внутрішньо переміщених осіб  громадська організація «Калинове гроно», голови громадських організацій, та представник «Клубу  гонорового віку».

Метою тематичної зустрічі стало інформування про безоплатну правову допомогу та сприяння налагодженню соціального діалогу з представникам громадських організацій.

Взагалі, громади – це форми соціальної (колективної) організації людей, місцева спільнота, частина суспільства. Це жителі певного населенного пункту, які пов`язані між собою фактом постійного проживання, спільними духовними, політичними, колективними інтересами і мають визначений законом правовий статус. Люди у громаді взаємодіють, спілкуються, мають певний рівень розвитку культури, з усталеною системою норм та цінностей.  Кожен у громаді належить до колективу, який може відрізнятись від інших суспільних об’єднань.

SuM 2017 05 12 zahid 3

Захід складався із обговорень: щодо навчання волонтерів та пара юристів (4 тренінги з питань спадщини, земельних та майнових питань, дистанційного та скап-консультування для людей з особливими потребами, фотоконкурсу за участі дітей до Дня Незалежності України, 

Зустріч проходила в режимі постійного обговорення, щодо подальшої співпраці  та проведення спільних правоосвітніх заходів.

Директор Сумського місцевого центру, Валентина Трошечко, акцентувала увагу на забезпеченні проведення таких заходів з питань удосконалення організації надання безоплатної правової допомоги, організації залучення пара юристів до виконання основних завдань з право просвітницької діяльності з метою охоплення широких верств населення правовою допомогою.

 

Сумський МЦ: м.Суми вул.Покровська, 9/1(вхід навпроти кінотеатру «Космос»), тел. 066 77 13 261, 098 38 06 938, 0542 66 51 08.