назад

Співпраця з тернопільським університетом: угода з юридичною клінікою, головування директора Центру у дебатах та викладання лекцій про систему БПД

18404153 626429004214726 2007671926100567346 o

11 травня відбулася робоча зустріч очільниці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Ірини Хондогій разом із деканом юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ) Сергієм Банахом та доцентом кафедри цивільного права і процесу, заступником декана Валентиною Сломою. Зустріч відбулася з метою укріплення взаємодії та подальшого залучення молодих фахівців університету до роботи у системі безоплатної правової допомоги Тернопільщини.

17 травня о 9.30 год Регіональний центр укладе угоду з юридичною клінікою ТНЕУ «Liberta». В угоді сторони врегулюють питання проходження практики та ознайомлення з роботою Центру студентів юридичного факультету, як і ймовірного працевлештування їх у зазначеній установі після проходження у Центрі стажування.

Сергій Банах та Валентина Слома запропонували Ірині Хондогій очолити комісію із визначення переможців у суддівських дебатах з кримінального права та процесу: «Змагатимуться між собою кращі групи та найрозумніші студенти юридичного факультету. Вони й розіграють модель судового засідання, подібно до того, як це відбувається насправді. Серед членів журі раді бачити й керівника системи БПД Тернопілля». – запросив до участі в студентському “батлі” Cергій Банах.

Але і це ще не все. Ірина Хондогій отримала пропозицію від керівництва університету читати на факультеті лекції про систему безоплатної правової допомоги. Посилаючись на те, що знання про систему БПД  необхідні студентам не лише в рамках укладення угоди, але й із погляду інформативності та розширення кругозору. Адже: «якщо ознайомлений –  значить «озброєний»!

Нагадуємо, що для цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.