назад

У Сумах провели правовий інформаційно-презентаційний захід для педагогів

SuR 171030 33Які можливості відкриває для кожного громадянина система безоплатної правової допомоги в частині реалізації своїх прав, захист прав дітей-сиріт, та інших вразливих категорій громадян, попередження правопорушень підлітків, про це обговорено на черговій тематичній зустрічі з вчителями біології та екології, початкової ланки, географії. Інформаційно-презентаційний захід проведено 30 жовтня для 100 слухачів Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Учасників інформовано про можливість отримання первинної та вторинної правової допомоги у місцевих центрах з надання БВПД та їх структурних підрозділах – бюро правової допомоги. Крім цього роз`яснено види правової допомоги. Особливу увагу приділено вразливим категоріям населення, які можуть звернутися для отримання вторинної правової допомоги, а саме для вирішення справи клієнта буде задіяно адвоката за рахунок держави. У рамках Меморандуму про співпрацю, підписаного з департаментом освіти і науки Сумської облдержадміністрації у серпні цього року, тісна співпраця з установами освіти у проведенні правопросвітницьких заходів забезпечує правову обізнаність усіх учасників навчально-виховного процесу.

SuR 171030 32

Під час виступу Наталією Поставською, начальником відділу моніторингу діяльності місцевих центрів, наголошено про категорії громадян, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги: «Зростає довіра громадян до системи безоплатної правової допомоги. Про це свідчать такі статистичні показники, як кількість звернень. Якщо у 2016 році їх було 12 580,  то станом на 17.10.2017 – 17 419».

SuR 171030 31

Зазначено, що мешканці області можуть скористатися Єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 для отримання первинної правової допомоги у вигляді правових консультацій. Юристи контактного центру, що є структурним підрозділом Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області, працюють щоденно із 7.00 до 21.00, без вихідних.

SuR 171030 34

Особливу увагу звернено на реалізацію в області проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Учасників заходів інформовано про графік виїздів, з яким можна ознайомитися на веб-сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області та сайт «Я МАЮ ПРАВО!», на якому розміщується актуальна правова інформація.

На завершенні учасникам заходу повідомлено про Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103, інформовано про місцезнаходження Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області та Сумського місцевого центру з надання БВПД та поширено інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?».