назад
30.10.17

Комунікаціям у державному секторі навчалися фахівці системи БПД та органів юстиції

11 26 27 2017 USAID«Комунікації для державних службовців» – саме під такою назвою впродовж 26-27 жовтня 2017 року у столиці відбувся тренінг, організований Програмою USAID з реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» у співпраці з Міністерством юстиції України. Участь у дводенному заході з комунікацій взяли фахівці системи юстиції України, зокрема очільники та очільниці Головних територіальних управлінь юстиції в регіонах, а також – представники системи БПД в Україні. Лекторами та тренерами тренінгу виступили вітчизняні експерти-практики з комунікації.

Учасниками дводенного від Координаційного центру з надання правової допомоги стали – в.о. його директора Олексій Бонюк, начальник управління координації системи надання безоплатної правової допомоги Олександр Гриб, очільниця управління комунікацій Надія Кизицька та заступниця начальника відділу інформування громадськості згаданого управління Марія Ємельяненко, а також директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Оксана Василяка.

4 26 27 2017 USAID

7 26 27 2017 USAID

26 жовтня, відкриваючи захід, з вітальними словами до присутніх звернулися заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов та керівник Програми USAID «Нове правосуддя» Девід Вон. Вони наголосили, що цілями заходу є розглянути комунікації як інструмент підвищення довіри громадян до органів державної влади та реформи сектору юстиції. Модерувала захід Валентина Мудрік, радниця з питань роботи з громадянським суспільством Програми USAID «Нове правосуддя».

2 26 27 2017 USAID

Цього дня учасники тренінгу слухали експертів-практиків у сфері комунікацій, які розповідали про стратегічні, кризові та цифрові комунікації для державних службовців, а також про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Особливості стратегічних та кризових комунікацій для державних службовців представила в рамках двох перших сесій тренер із дотичних видів комунікацій Катерина Краснова. Розділившись на три групи, учасники тренінгу виконали практичну вправу на задану тему, принагідно проаналізувавши цільові аудиторії та канали поширення інформації в рамках інформаційних кампаній.

3 26 27 2017 USAID

Під час третьої сесії тренер з цифрових комунікацій та управління репутацією Григорій Маленко презентував цифрові комунікації як сучасний інструмент у впровадженні інформаційних кампаній та роз’яснив присутнім способи використання цифрових комунікацій та їх інструменти для різних цільових аудиторій. Остання, четверта сесія, була присвячена сприянню в отриманні практичних навичок фахівцями системи Міністерства юстиції у розгортанні інформаційних кампаній щодо реформи державних послуг та доступу до правосуддя, в тому числі в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

6 26 27 2017 USAID

На захід завітав й Міністр юстиції України Павло Петренко, який побажав учасникам здобути нові корисні навички, та наголосив на важливості комунікування громадськості тих реформ та ініціатив, які сьогодні реалізуються Міністерством юстиції та установами у сфері його управління.

9 26 27 2017 USAID

Наступного дня, 27 жовтня, медіа-тренер Михайло Шуранов під час ранкових сесій говорив про ефективні техніки спілкування з журналістами у форматі інтерв’ю. Учасники тренінгу дізналися про кращі практики та приклади спілкування з медіа у форматі інтерв’ю, про вербальні та невербальні техніки спілкування, а також ознайомилися з процесом підготовки та надання інтерв’ю.

10 26 27 2017 USAID

Сформувати практичні навички спілкування у різних форматах зі ЗМІ й підготовки публічних виступів на підвищення обізнаності суспільства про реформи у сфері державних послуг учасникам заходу допомагали досвідчені експерти-практики у сфері комунікації та журналісти – Михайло Шуранов, Анна Панова, Анастасія Зражевська, Ален Бобров, Віталій Єрмак та Юлія Панкова.

5 26 27 2017 USAID

Заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе, який закрив захід, запевнив, що подібні заходи для фахівців органів юстиції та системи БПД будуть проводитися й у майбутньому, та висловив вдячність Програмі USAID з реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» за їх підтримку.

1 26 27 2017 USAID

Фахівці системи БПД відзначили корисність проведеного заходу. «Спілкування з експертами журналістами перевершило всі сподівання. Є що проаналізувати та про що подумати, зробити висновки та вдосконалитись», – наголосила директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Василяка.

pr

Довідково:

Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» працює в Україні з жовтня 2016 року – до лютого 2021 року та реалізується з метою надання підтримки судовій владі, уряду, парламенту, громадянському суспільству та народу України у здійсненні судової реформи з урахуванням конституційних змін 2016 року та Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки.

Програма «Нове правосуддя» ґрунтується на здобутках Проекту USAID «Справедливе правосуддя» та використовує його досягнення для координації тісної співпраці із українськими партнерами, проектами USAID та Уряду США й іншими проектами міжнародних донорських організацій в Україні.

Завданнями Програми є зміцнення суддівської незалежності та самоврядування; підвищення підзвітності та прозорості судової влади; підвищення якості правничої освіти заради покращення професійної підготовки кадрів для судової системи; розширення можливостей доступу до правосуддя та захисту прав людини.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook           YouTube YouTube            Google Google+       тTwitter