назад

У Сумах стартував міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

SuR 171019 3318 жовтня у Сумському прес-клубі відбувся показ документальної кінострічки в межах програми XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, що проходить на Сумщині вже втретє. Участь у заході взяли й представники системи

безоплатної вторинної правової допомоги Сумщини – заступник директора Сумського місцевого центру з надання БВПД Наталія Шестерніна, начальник відділу забезпечення роботи контактного центру Олексій Рибалка та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Марина Андрієнко.

SuR 171019 32

Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Чотири градуси» та присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля. Проте учасники фестивалю матимуть змогу переглянути стрічки, що торкаються й інших нагальних питань, наприклад, дорослішання людини.

SuR 171019 31

Також програма Мандрівного фестивалю включає найкращі короткометражні стрічки з програми DOCU/КОРОТКО та DOCU/УКРАЇНА. Остання презентує роботи молодих авторів, які через оптику власного почуття придивляються до людей, терній і шляхів української реальності. У Спеціальних показах Мандрівного Docudays UA – фільм «Боротьба Джамали», де шведська журналістка Елін Йонссон фіксувала життя співачки та її сім’ї в Україні, розповідаючи трагічну історію. Саме цю стрічку і переглянули всі, хто прийшов зустріти мандрівний фестиваль.

Під час зустрічей в межах програми присутні мають змогу дискутувати та спілкуватися з режисерами стрічок, правозахисниками, діячами культури.