назад
26.01.18

У Сумах відбувся навчальний практикум для адвокатів щодо впровадження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги

SuR 180124 0124 січня у м. Суми  відбувся навчальний практикум для адвокатів щодо впровадження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі. Навчальний захід провела адвокат-тренер, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва.

Наприкінці вересня 2017 року Рада адвокатів України затвердила стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі.

На сьогоднішній день ці стандарти ще не затвердженні Міністерством юстиції України і є лише обов’язковими для адвокатів, що співпрацюють з системою надання БВПД. Для інших адвокатів вони носять лише рекомендаційний характер, виступають підказкою та алгоритмом до дій.

SuR 180124 02

Адвокат – тренер заходу Валентина Волобуєва  розповіла про мету та цілі впровадження цих стандартів: «Найперше – це своєчасне та якісне надання в необхідному обсязі безоплатної вторинної правової допомоги; забезпечення ефективного використання коштів державного бюджету, виділених на оплату діяльності адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги; методична підтримка та підвищення професійного рівня адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу і не лише».

SuR 180124 03

Також, адвокатам нагадали, що моніторингу якості надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги здійснюється Координаційним центром з надання правової допомоги та регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Модератор навчального практикуму детально розповіла про загальні стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги. «Після отримання доручення адвокат не пізніше 7 робочих днів проводить перше конфіденційне побачення з клієнтом, з’ясовує обставини справи, отримує від нього інформацію, що має правове значення, ознайомлюється з наявними у клієнта документами та з’ясовує бажаний для клієнта результат. У випадку, якщо клієнт не має можливості самостійно пересуватися (люди з інвалідністю), конфіденційне побачення з адвокатом відбувається у зручному для клієнта приміщенні», – звернула увагу адвокат- тренер Валентина Волобуєва.

SuR 180124 04

Захід організований Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області за ініціативи Координаційного центру з надання правової допомоги та Національної асоціації адвокатів України у співпраці з Українською фундацією правової допомоги, за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Також, на прикінці заходу адвокатів системи БВПД було ознайомлено зі змінами до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» від 22.12.2017 року.

Контактна інформація! Звернутися за допомогою до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області можна за адресою: Сумська область, м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

 

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово