назад
21.10.19

У Сумах відзначили Європейський день боротьби з торгівлею людьми

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 18 жовтня, в Сумах пройшла вулична акція, яку підтримали студенти трьох вищих навчальних закладів: Сумського державного університету, Сумської філії Харківського університету внутрішніх справ, Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка. Долучилися до ініціативи й фахівці Регіонального та Сумського місцевого центру з надання БВПД.

Майже одночасно в трьох частинах міста організатори та учасники акції привернули увагу пересічних громадян на проблему торгівлі людьми, роздали спеціальні листівки, запропонувавши дізнатися корисну інформацію щодо актуальної теми.

Нагадаємо, що профілактичну, консультативну та правову допомогу громадянам надають «гарячі» лінії:

Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації (0-800-500-335 зі стаціонарних номерів телефонів та 116 123 – з мобільних). Роботу цієї «гарячої» лінії забезпечує Громадська організація «Ла Страда-Україна».

Національна безкоштовна «гаряча» лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (527 з мобільних та 0-800-505-501 із стаціонарних телефонів). Роботу цієї «гарячої» лінії забезпечує Міжнародна організація з міграції (МОМ в Україні).

Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

Дзвінки на «гарячі» лінії в межах України безкоштовні.

Захід проводиться в рамках проекту «Адвокати проти торгівлі людьми», який впроваджує Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.