назад

У Сумах з нагоди професійного свята юристів відбувся День правничої кар’єри

Партнер Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області юридичний факультет Сумського національного аграрного університету ініціював проведення масштабного заходу з нагоди професійного свята юристів – День правничої кар’єри. Участь у ньому взяли школярі, студентство, а також численна кількість партнерських установ та організацій.

Локацію системи безоплатної правової допомоги представляли фахівці Регіонального та Сумського місцевого центру з надання БВПД. Учасникам заходу представниці центрів пропонували зіграти в правову вікторину, пригадати основні права дітей, за допомогою міміки та жестів спробувати показати правничі професії, ознайомитися з інформаційними буклетами, а також зробити світлину на пам’ять в обіймах дужечок БПД. Окрім цього, заступниця директора Регіонального центру Валентина Волобуєва розповідала учням, студентам, гостям свята про послуги, які можуть отримати громадяни в центрах та бюро правової допомоги. «Заходи такого формату дозволяють охопити правопросвітництвом широку аудиторію. Лише сьогодні значна кількість школярів м. Суми, студентів, громадськість у цілому детальніше дізналися про особливості правничих професій, де можна отримати правову допомогу, на чому спеціалізуються центри з надання БВПД», – зазначила Валентина Волобуєва.

Також діти працівників Регіонального та Сумського місцевого центру з надання БВПД взяли участь у конкурсі малюнків «Моє уявлення про Справедливість», який відбувався в межах Дня правничої кар’єри.

Довідково: участь у заході також взяли представники судової влади, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, Патрульної поліції, ГТУЮ у Сумській області, Сумського обласного центру зайнятості, Сумської митниці ДФС, Прокуратури Сумської області, Сумського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Регіональний та Сумський місцевий центр з надання БВПД висловлюють подяку доктору юридичних наук, професору, декану юридичного факультету Сумського національного аграрного університету Світлані Запарі за запрошення та високоякісну організацію  Дня правничої кар’єри в м. Суми.