назад
07.06.17

У Сумах запрацював у тестовому режимі контактний центр – інформують працівники Регіонального центру

SuR 2017 06 07 1Для педагогічних працівників, психологів Сумської області, які підвищують кваліфікацію в Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, 6 червня начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Наталія Поставська провела лекцію про можливість отримання первинної та вторинної правової допомоги у місцевих центрах з надання БВПД та їх структурних підрозділах – бюро правової допомоги. 

 

На заході були присутні більше 100 осіб. На початку виступу Наталія Поставська описала категорії громадян, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Крім того, зазначила вона, мешканці області можуть скористатися єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 для отримання первинної правової допомоги у вигляді правових консультацій, які надають, зокрема, юристи Сумського контактного центру. Зазначений центр є структурним підрозділом Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області, працює у тестовому режимі щоденно із 7.00 до 21.00, без вихідних. Станом на 6 червня працівниками Контактного центру прийнято більше 1750 дзвінків із усіх куточків України. Найбільше звернулося громадян із Київської, Дніпропетровської, Донецької області, Запорізької областей. Найчастіше звертаються з питань, що належать до права соціального забезпечення та сімейного права.

Також Наталія Поставська роз’яснила види правової допомоги. Особливу увагу було приділено вразливим категоріям населення, які можуть звернутися для отримання вторинної правової допомоги, а саме для вирішення справи клієнта буде задіяно адвоката за рахунок держави.

SuR 2017 06 07 2

 

Своїми враженнями про захід поділилася Тетяна Мальцева, практичний психолог обласного психоневрологічного диспансеру. Вона зазначила: «Люди, які звертаються до психологів, можуть потребувати і правового захисту. Завдяки сьогоднішній лекції ми знаємо, куди можна запропонувати особі звернутися із її юридичними проблемами. Співпраця із системою БВПД є неоцінимою можливістю злагоджених дій у сфері комплексної допомоги».

На завершення, учасників заходу інформовано про місцезнаходження Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області та Сумського місцевого центру з надання БВПД.

Довідково про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103