назад
10.08.17

У Центрі розвитку та підтримки підприємництва розповіли про систему безоплатної правової допомоги

10 08 2017 110 серпня 2017 року у Центрі розвитку та підтримки підприємництва, що входить до складу Лівобережного міськрайонного центру зайнятості, відбувся семінар за участю очільниць Регіонального та Вінницького місцевого центрів з надання БВПД Марини Лукіянової та Лариси Пікановської. Цільовою аудиторією в цьому заході стали 11 кадровиків підприємств міста Вінниці.

Захід відкрила директорка Лівобережного міськрайонного центру зайнятості Олена Лутохіна. Вона розповіла про організацію роботи з розвитку та підтримки підприємництва, що сприяє створення умов для збільшення кількості робочих місць і зниження рівня безробіття. Також, були роз’яснені можливості працевлаштування громадян, що пройдуть спеціальне навчання від центру зайнятості, відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про зайнятість населення».

Лариса Пікановська, директорка Вінницького місцевого центру з надання БВПД, детально ознайомила роботодавців з функціями місцевого центру та правовими послугами, що надають його працівники. «Люди повинні знати свої права, вміти ними користуватися і успішно їх реалізовувати правовим шляхом» – зазначила директорка. Також, Лариса Василівна згадала про оголошений конкурс на навчання для громадських радників та можливість прийняти у ньому участь.

10 08 2017 2

Директорка Регіонального центру Марина Лукіянова представила презентацію «Надання безоплатної правової допомоги у Вінницькій області» та коротко охарактеризувала структуру системи БПД. Звернула увагу на передбачені законодавством випадки, коли Регіональний центр зобов’язаний направити захисника особі, і що слід знати громадянину, щоб  не були порушені його права працівниками поліції. Також, Марина Дмитрівна наголосила: «Правова допомога безоплатна лише для наших клієнтів. Робота адвокатів, що залучені до надання безоплатної вторинної правової допомоги, оплачується з державного бюджету за кожну окрему справу».

10 08 2017 3

По закінченню заходу, присутні активно обговорювали отриману інформацію та ставили питаннями стосовно порядку застосування окремих норм трудового права. Також, їм були вручені розроблені Вінницьким місцевим центром буклети «Вчасна правова допомога» та  листівки з адресами бюро правової допомоги.

10 08 2017 4

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Вінницький місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Порика 29, тел. (0432) 56-01-80.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).